Pretresi SIPA-e na dvije lokacije: Privedeni osumnjičenici i dalje na ispitivanju

U nastavku aktivnosti povodom terorističkog napada na policijsku postaju u Zvorniku, koji se dogodio 27. travnja 2015. godine, pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresaju objekte na dvije lokacije na području Kalesije i Zvornika. Pretresi se vrše po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

Pretresaju se stambeni objekti i druge prostorije, koje koristi osoba inicijala M.D., s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom iz člana 201. KZ BiH ‘Terorizam’ i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Kriminalistička obrada nad osobama inicijala K.M. i A.F.H., koje su u utorak lišene slobode i privedene u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, još uvijek traje.

Nakon kriminalističke obrade, shodno uputama postupajućeg tužitelja, odlučit će se o njihovom daljem statusu. Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja kaznenog djela, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: