”Presretnuta” prijeteća poruka učenika mostarske škole

Prijeteća poruka djeteta u učeničkoj grupi na Viberu ”presretnuta” je u jednoj mostarskoj školi.

Naime, kako je potvrđeno iz škole, kojoj mostarski portal Bljesak.info neće navoditi ime radi sigurnosti učenika, slučaj nisu prijavljivali policji jer su odmah otkrili o kojem učeniku se radi, te su obavili razgovor s roditeljima i učenicima.

Naime, kako je rečeno iz škole poruku je na Viberu vidio jedan roditelj, te ju je proslijedio ravnateljstvu škole, koje je preko razrednika otkrilo o kojem učeniku se radi, te su obavili razgovor s djetetom i roditeljima.

Nismo slučaj prijavili policiji, postupili smo po protokolu o postupanju nasilja bilo kojeg oblika. Sve smo poduzeli, obavili smo razgovor s roditeljima djecom i kolegama, dali smo neke upute o strožjem kontroliranju protoka učenika i drugih osoba u školi i mislim da to držimo pod kontrolom, kazali su iz ravnateljstva škole.

Maloljetnik poručio: Banja Luko, očekuj masakr

Znamo da ćemo nastaviti paziti, svjesni smo potrebe praćenja situacije i discipliniranja učenika, rekli su za Bljesak.info iz neimenovane mostarske škole.

Od ministarstva obrazovanja, nakon nemilih događaja u regiji kažu nisu dobivali posebne upute o djelovanju i razgovaranju s učenicima, no kažeu da to nije ni potrebno jer zna se da se mora razgovarati s djecom prema procjeni. Razgovarali smo s roditeljima, bitno je da i mi u školi i roditelji držimo pod kontrolom tu njihovu uporabu mobitela, kazali su iz škole.

Policija pojačala nazočnost oko škola u HNŽ-u

(www.jabuka.tv)