Policija pojačala nazočnost oko škola u HNŽ-u

Policija na području Hercegovačko-neretvanske županije pojačat će nazočnost svojih službenika oko škola.

Prateći sigurnosno stanje u regiji, koje se odražava na ukupnu sigurnosnu situaciju, a posebno nakon nedavnog događaja višestrukog ubojstva u školi u Beogradu i reakcija nakon toga, policijski službenici Uprave policije MUP-a HNŽ-a pojačat će oko škola operativne mjere i radnje, kako bi se spriječili eventualni neželjeni događaji.

Prisutnost policije bit će vidljiva u blizini škola, a po potrebi će ući u školu i stupiti u kontakt sa školskim osobljem i odgovornim osobama u školi.

Sve prikupljene operativne informacije s terena operativni centri proslijedit će policijskim službenicima koji su na terenu, a sve u cilju sprječavanja mogućih izgreda, objavljeno je na službenoj web stranici MUP-a HNŽ-a.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman poslali su dopise svim upravama policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova.

Dopisi su poslani s ciljem je dodatnog angažiranja svih raspoloživih policijskih kapaciteta, te poticanja suradnje nadležnih institucija sa građanima.

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza, na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma.

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se stupanj sigurnosti u FBiH podigao na najvišu moguću razinu, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)

7 komentara

  • Zašto ne bi MUP proveo akciju ODBACI ORUŽJE Znači postaviti kontejnere po cijeloj BiH gdje građani mogu odbaciti oružje iz kuća koje je ostalo od rata.Nek sve bude anonimno u vidjet ćete šta se oružja i neeksplodiranih stvari nalazi JOŠ kod građana( ono zlu ne trebalo)Uradite to dok ne bude kasno

  • Zasto nebi drzava zabranila kladionice i igre na srecu, stala na put narko kartelu i zabranila prodaju alkohola maloljetnim. Sve ovo je dostupno mladim od 14 god pa nadalje. To razara obitelj, ubija psihu djece, osoba, razara obitelji i dovodi do psihicki poneremecaja i do ovako strašni stvari. A sve nam je to prisutno u svakoj opcini, gradu i svi sve vidimo, znamo i cutimo. A oni koji se sa tim bave su ugledni ljudi, biznismeni i uzor mladim. Politika cuti jer je djelom dio toga ali zasto Crkva, profesori, nastavnici, roditelji cute. Na kraju je odgovornost i na policiji, jer puno toga se zna a nista ne poduzima. Kad se dede stvari ovakve kao u Srbiji na zalost onda je prekasno. Mladim nisu uzor roditelji koji rade za 1000-1500 km nego ovi koji ne rade nista a voze bjesne aute, imaju stanove od Makarske do Zagreba, kuce u planinama i lagodan zivot. Boze nas sacuvaj ovog zla koje je prisutno tu oko nas.

    • Naravno, kolike su obitelji unistene kladionicama, glupim serijama i jos glupljim realiti programima, mobitel dadiljama jer mama mora na nokte i piti kavu umjesto da se bavi djetetom pa umjesto da skuha rucak, lakse se bude razvesti

  • Sve sto si napisao je ziva istina, ali sta se tu moze promjeniti kad glas postenog covjeka ne vrijedi nista….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.