Preokret u Volkswagenu: Ulažu 60 milijardi eura u benzince i dizelaše

Od 180 milijardi eura koliko je 2023. prvenstveno izdvojeno za električne automobile sljedeće generacije, VW će sada trećinu preusmjeriti za razvoj motora s unutarnjim izgaranjem.

Jasno je da pomak prema električnoj mobilnosti ne ide tako dobro kako je većina proizvođača automobila zamislila. Mnogi od njih sada odgađaju svoje ambiciozne ciljeve i više nisu tako sigurni kada će prijelaz na električni pogon biti završen.

Još prošle godine Volkswagen je procijenio da će električni automobili do kraja desetljeća činiti 80 posto godišnje prodaje u Europi. Prilično mlaka recepcija njihovih ID modela sada je natjerala tvrtku sa sjedištem u Wolfsburgu da brzo promijeni planove, piše Autostart.

Dramatičan pad vrijednosti rabljenih električnih automobila

Od 180 milijardi eura koliko je 2023. prvenstveno izdvojeno za električne automobile sljedeće generacije, VW će sada trećinu preusmjeriti za razvoj motora s unutarnjim izgaranjem. Ovo je otkrio Arno Antlitz, glavni financijski direktor i glavni operativni direktor Volkswagen grupe.

Antlitz je na konferenciji u Münchenu rekao: Budućnost je električna, ali prošlost još nije gotova. Volkswagen time osjetno odstupa od izvornog plana koji je odobren krajem 2022. i po kojem su namjeravali prodavati samo električne automobile u Europi od 2033. godine.

Prošle je godine šef marke Volkswagen Thomas Schäfer s prezirom govorio o motoru s unutarnjim izgaranjem kao o “staroj tehnologiji”, no izgleda da će Volkswagen ipak nastaviti ulagati milijarde u razvoj i usavršavanje te tehnologije jer to kupci očito žele, zaključuje Autostart.

Još samo 14 godina u EU će se prodavati benzinci i dizelaši

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Nema veće podvale i agende od ove propagande za elektricne automobile. Znači sad zasad, a i što se jasno vidi barem još pet, šest, godina, ma nema šanse da ergonomičnost, ekonomičnost, praktičnost, tehnička pogodnost i masa ostalih najbitnijih elemenata vezanih za način i prijenos izvora mehaničke sile na prijenos okretanja točkova, električnih izvora preko ovih trenutno uopće nerazvijenih el.baterija (usput se isto mora reći da se te baterije izrađuju od jako štetnih minerala i kemijskih spojeva, a da o njima kao otpadu i ne govorimo) – može mjeriti i čak 1 posto sa cjelokupnim sklopom motora s unutarnjim sagorijevanjem. Ovo je samo jedan pokazatelj toga, a biti će sigurno sve više i više sličnih događanja, pa pogledajte i Rimca, već sad druga priča, eno krenuo i priču kako električni automobili ipak nisu još uvijek razvijeno najbolje rješenje i da je puno bolja opcija motor sa unutarnjim sagorijevanjem, ali na gorivo vodika, i naravno da je vodik bolji milijun puta nego ijedan električni pogon, jer upamtimo svi – nema ni blizu razvoja električnih automobila niti električnih motora, dok ne bude bar evo 50 posto razina punjenja tj. brzina punjenja električnih automobila na struju – kao što danas svi punimo, naravno za čak nekoliko sekundi natočimo 30 litara goriva, a koliko se pune električni automobili ?! I druga stavka još bitnija – količina i brojnost benzinskih i mjesta gdje će svi puniti električne automobile ? ajmo usporediti – koliko ima benzinskih običnih di svi točimo gorivo – i – koliko trenutno ima benzinskih tj. punionica automobila za električnu struju ? ? – mislim da niti 1 posto, možda čak niti 0,01 posto od sveukupnog broja običnih benzinskih. I evo nek svak malo prokonta koliko bi vremena i razvoja tehnologije trebalo proći da znači broj punionica za električne automobile bude pa evo na 30 posto od sveukupnog broja običnih benzinskih kojih svako selo ima danas u Hercegovini ?! I koliko treba proći vremena isto tako da razvoj baterija za električne automobile dosegne razinu da možeš napuniti svoje električno auto za manje od minut, dvije, koliko danas naravno punimo svi mi običnim gorivom naša auta, i da te baterije budu od neštetnog materijala i ne previše teške ??! Mislim da je svakome priča jasna da je riječ o propagandi i jednoj agendi naručenoj od viših instanci i ekipe koja stoji iza i drugih agendi dosad recimo priče oko globalnog zagrijavanja, pa danas promijenutog termina u ‘klimatske promijene’ itd, sve je to ista ekipa u pozadini i iza ove propagande i priče oko električnih automobila. To je osuđeno na propast jer dok oni razviju pogon za električne automobile da bude i 20 posto razine svih običnih automobila na unutarnje sagorijevanje dotle će netko razviti i pogon za vodik koji će se moći usipati i u naše obične automobile.

    • Dovoljno je rec da ne postoji plemenitih metala.. krenimo od bakra ,da bi ti elektricni auti uopce postojali. Dalje ne treba trositi pamet. Pitanje je za ovu debilanu na pozicijama zasto se u to uopce krenulo jer se to znalo isto kao i za sarscov2. Agenda

  • Da, sve je to ista globalistička ekipa koja stoji iza lažne agende o tzv klimatskim promjenama na palnetu i sličnim bedastoćama.Budućnost auto industrije su motori s nutarnjim sagorjevanjem usavršeni do perfektnosti što je već sada skoro dostignuto..
    Pogledajte Mazdu, oni su se okrenuli starim provjerenim motorima na fosilna goriva toliko tehnički usavršenim da ispunjavaju sve norme smješnih zakona o tzv emisijama CO-2 i s toliko niskom potrošnjom u kombinaciji izuzetno jakih motora, napose dizelskih..
    Ova prijevara sa izuzetno štetnim i nepouzdanim autima na električni pogon polako ide svom kraju prije nego je i započela jer ljudi jednostavno ne žele auta koja ih mogu ostaviti na cesti u svakom trenutku..
    Čak ni hibridi, simbioza benzinca i elektro motora ne će imati budućnost.-jer su preskupi, popravci su noćna mora i jednostavno ušteda na gorivu je minimalna u odnosu na cijenu i održavanje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.