Preminuo poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

Mitropolija crnogorsko primorska priopćila je u petak da je poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori mitropolit Amfilohije preminuo od posljedica koronavirusa.

U petak, 30. listopada 2020 godine, u 8:20 sati, u Кliničko bolničkom centru Crne Gore, poslije primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga Amfilohije, priopćila je Mitropolija.

Amfilohiju je 6. listopada potvrđen koronavirus, a tada je i primljen u Klinički centar Crne Gore.

Iz Кliničkog centra Crne Gore u petak, ranije, priopćeno je da se zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija naglo pogoršalo te da ima posljedice obostrane upale pluća, prenose crnogorski mediji.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • O svakome onako kako je.Istina nas oslobađa.
   Ovaj čovjek koji je umro je velikosrpski huškač koji je proklinjao druge ljude zaluđen velikosrpskim težnjama i pretenzijama prema teritoriju drugih naroda,konkretno nas Hrvata!
   Sve one koji su još tijekom austrougarske ispovijedali pravoslavnu vjeru srpska crkva je pripisivala sebi tj. izmišljala da su Srbi,a znamo da su pravoslavci tijekom otomanske vladavine imali pravo na vjeru a katolici ne.
   Na granicama nekadašnjeg turskog carstva su bili pravoslavni,ali ne Srbi…
   U svakom slučaju velikosrpske ideje su obezglavljene smrću ovog antikrista,i mnei je drago zbog toga!
   Četnici su uništili toliki broj crkava,a Amfilohije nikad nije to spriječavao niti žalio za tim!
   Kakav si kršćanin ako rušiš crkvu,bez obzira katoličku ili pravoslavnu.

 • Svatko ce pred Jednim,jedom ipak morati polagati racune zivota!Mislim,da ovaj, iako je bio na tako velikoj crkvenoj funkciji,nece imati sto dobroga pred lice Bozije donijeti!Malo sto je on imao u sebi ljudskoga,vise je bio ČETNIK!

 • Riknuo četnik.
  Samo ne znam hoće li mu na sprovod ići veliki vođa BH Hrvata, on uvjek slavi velikosrpske dernek, možda i ode i izrazi sućut u ime svih nas Hrvata. Jer ako on žali, moramo i mi žalit jerbo samo on ispravno misli.
  Za dom spremni!

 • Patrijarh koji je preko mantije uvijek imao četničku “uniformu” i kokardu na čelu. Pravi Crnogorci i ostali slobodoljubivi susjedi s olakšanjem su dočekali odlazak ove spodobe.

 • Srbi su napravili monopol na pravoslavlje, po njihovom zakoniku svaki onaj ko se pokrsti u pravoslavnu vjeru postaje automatski Srbislav. Amen.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.