Preminuo hrvatski branitelj Vinko Pehar – Vintola

Preminuo je Vinko Pehar Vintola, Ljubušak koji je kao pripadnik 4. gardijske brigade branio Hrvatsku, a čija je priča ovih dana obišla regiju jer ga je u bolnici posjetio američki vojni ataše kako bi mu se zahvalio na čuvanju groba poginulog američkog vojnika.

Priča o velikom srcu ovoga Ljubušaka desetljećima je ostala skrivena od javnosti

Vintola, koji je prošle godine obolio od karcinoma pluća sa metastazama na mozgu, je, naime, jedan od nekolicine Hercegovaca koji su 67 godina čuvali i posjećivali grob jednog američkog vojnika, poginulog u blizini Ljubuškog, a upravo su zahvaljujući Vintoli pronađeni posmrtni ostaci toga američkog vojnika, koji je ekshumiran i pokopan u Americi uz sve vojne počasti. Američki vojni ataše je Vintoli obećao pomoći u liječenju, a razmatrala se i mogućnost da će liječenje nastaviti upravo u Americi.

Ipak, sada je osvanula tužna vijest da je Pehar izgubio borbu za život.

Umro je naš suborac, pripadnik ratne 4. gardijske brigade, Vinko Pehar – Vintola. Pokopni oproštaj bit će u nedjelju, 15.IV. 2018. u 15. sati na mjesnom groblju Stubica – Ljubuški BiH, objavljeno je na Facebook stranici Veterani 4. gardijske brigade.

Počasni ispraćaj s Lovrinca u Splitu bit će isti dan u 11 sati

Molimo veterane 4. gardijske brigade koji dolaze na oproštaj od Vinka, da dođu u odorama udruge i beretkom 4. GBR.

Obitelji iskrena sućut.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja!

Veterani 4. gardijske brigade

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.