Preminuo Hakija Meholjić, čovjek koji je tvrdio da je Izetbegović prodao Srebrenicu | Jabuka.tv

Preminuo Hakija Meholjić, čovjek koji je tvrdio da je Izetbegović prodao Srebrenicu

Hakija Meholjić preminuo je rano jutros u Tuzli, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu. Meholjić je bio ratni načelnik Policijske stanice u Srebrenici i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH ali je isključen iz ove stranke u svibnju ove godine.

Preminuo je od posljedica izljeva krvi u mozak, objavio je N1.

On je u prostorije Kliničkog centra primljen u utorak oko 17 sati usljed izljeva krvi u mozak.

Preminuo je jrano ujutro oko 4 sata.

Podsjećamo, Meholjić je tvrdio kako je ratnoz bošnjačko zapovjedništvo, na čelu s Alijom Izetbegovićem, prodalo Srebrenicu.

Na srebreničkoj krvi zaustavljen je rat u BiH. Srebrenica je prodana da bi Sarajevo bilo kanton. Bio sam u srebreničkoj delegaciji 1993. godine u Sarajevu kada nam je Alija Izetbegović predložio da se Srebrenica žrtvuje za Vogošću. To se, nažalost, desilo 1995. godine kada je naše žrtve neko naplatio, ali, i poslije toga je bilo dosta naplaćivanja tragedije srebreničkih Bošnjaka, tvrdio je Meholjić koji je bio predsjednik SDP-a u Srebrenici i član Odbora za obilježavanje 11. srpnja, dana stradanja Bošnjaka Srebrenice.

Alija Izetbegović je tada 1993. tražio ne da se ubije, nego zakolje 5.000 Bošnjaka u Srebrenici. Bili smo u sarajevskom hotelu Holiday Inn kada sam ustao i pitao ga je li on lud i tko će poubijati toliki narod. Poslije toga čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa Međunarodna zajednica i to je palo na Srebrenicu. Alija Izetbegović je amenovao da se dozvoli genocid, a Srbi su nasjeli na nešto što je ranije spremano, tvrdio je za života Meholjić.

A jedan takav istup zabilježen je u norveškom dokumentarnom filmu “Srebrenica a Town Betrayed”.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Izetbegovic izdao Srebrenicu, Tudjman izdao Vukovar i Herceg-Bosnu, opce poznate stvari, sve za svoje pajdase i svoje ciljeve, sve jasno, samo tko zeli vidjeti i saznati kako su narod manipulirali kao stoku. Svaka cast Hakiji na hrabrosti i iskrenosti, pocivao u miru!

  • A Milošević i Krajina? Krajišnici nisu izdani, nego ih se od samog početka koristilo za rušenje ustavnog poretka i opravdanje za tenkove po Hrvatskoj.
   Niko nije više kriv za rušenje Jugoslavije i izdaju vlastitog naroda od Slobodana Miloševića.

   • Nije tu Milošević imao što izdati. Kakva “krajina” jadu jedan? Knin i okolo oduvijek su bili hrvatski. Sječate li se kralja Zvonimira? Gdje su tada bili Srbovi? To što je na to područje nekada Austrija dovodila Vlahe (ne Srbove!!!), ne daje im pravo svojatati nekakvu “krajinu”. A da je Milošević bio gudin, znamo dobro. Ni Kosovo nije srpsko, uzalud to viču četnici. To je bilo albansko 1000 godina prije nego su Srbi tamo došli. Nio Vojvodina nije srpska, tamo do 199o nikada nije bilo Srbije. I ovo sad je samo privremeno stanje.

 • Za mene si bio izuzetno hrabar, iskren i pošten čovjek, znao si raspoznati dobro od zla i kao takav mnogima si smetao. Ako bi se i u ovoj situaciji razdvajali, za one tamo počivaj u miru a a za ove vamo,neka te Alah smjesti u obećani DŽenet. Ja kako skonta za one tamo i za ove vamo bio si dobar čovo…

 • Vrlo rijedak primjerak. Najbolje od muslimana sto su do sad dali.pokoj ti duši pa ako hoćeš i rahmet,iako se stim neslažem,ali sam uvjeren da te gore već čeka tvoje mjesto!

 • O mrtvima sve najljepse. Bogu ce na istinu.
  Pa valjda mu Bog oprosti a presjednik Alija halali sto je slagao za njega.
  Ta laz o rah Predsjedniku mu nije trebala.
  Da mu se Allah dz s smiluje…

 • Pa to je općepoznata stvar,isto kao što se ko fol Sarajevo držalo u opsadi 4 godine,a čitavo vrijeme se odvijao najveći šverc robe široke potrošnje.Još što je najgori ti sarajevski branitelji napravili su najveće zločine nad Hrvatima u dijelu Bosne i po Hercegovini……

 • OVI KOMENTATORI SU ME SADA ZBUNILI.PRVO SAM MISLIO DA JE COVJEK U PRAVU A SAD NISAM NI JA SIGURAN STA JE ISTINA.HAKIJU SAM OSOBNO POZNAVAO.ISKREN I POSTEN COVJEK.KOMUNISTA.TACNO MJESEC DANA PRIJE NJEGOVE SMRTI SJEDILI SMO I PILI KAHVU U DOMU KULTURE U SREBRENICI.POSTAVIO SAM MU PITANJE OVO OKO KOJEG SE SAD MNOGI RASPRAVLJAJU.NJEGOV ODGOVOR ME ZAPANJIO.ZASUTIO SAM.NISAM DUGO MOGAO PROGOVORITI.SAMO ZNAM JEDNO.SHVATIO SAM DA POJMA NISAM IMAO IAKO SAM CITAV RAT PROVEO NA RATISTIMA BH.ODAO MI JE TAJNE KOJE NIKO U BIH NECE PRIHVATITI KAO ISTINU.A COVJEK NIJE LAGAO.GOVORIO JE ISTINU.DRUGA STVAR KOJAME STRASNO POGODILA A KOJU JE REKAO.TO DA SU RATNI KOMANDANTI ARBIH BILI DRZAVNA BEZBJEDNOST SRBIJE.MNOGI IMAMI I HODZE.ALI KAD MI JE REKAO DA JE KACAVENDA BIO OBAVJESTAJAC BIH JA MU VISE NISAM HTIO POSTAVITI NITI JEDNO PITANJE.I DA ZAVRSIM.ODGOVORIO MI JE DA JE ALIJA PONUDIO NJEMU KUCE.STANOVE.RESTORANE.NOVAC.SAMO DA CUTI.DA NE PRICA DA SU ZAMIJENILI SARAJEVO ZA SREBRENICU.SVE DOGOVORENO BILO.DA SE NAROD TRANSPORTUJE.ALI SRBIJA ISKORISTILA PRILIKU I ORGANIZOVALA VOJSKU.KOMUNALNU SLUZBU.MASINE.BAGERE ZA ISKOP MASOVNIH GROBNICA I IZVRSILA GENOCID.I KAZE TU NAPRAVILA HISTORIJSKU GRESKU ZA KOJU CE BITI KAZNJENA GUBITKOM KOSOVA A KASNIJE I VOJVODINE.

Komentiraj: