Preminula prva Bond djevojka

Prema objavi na službenoj Twitter stranici glumice, u subotu je devedesetoj godini preminula Eunice Gayson, prva djevojka agenta Jamesa Bonda.

Tužna vijest proširila se društvenim mrežama nakon što je na glumičinoj službenoj stanici objavljeno kako je u dobi od 90 godina preminula Eunice Gayson. Slavna Britanka rodom iz Croydona, igrala je prvu Bond djevojku, Sylviju Trench u debitanskom filmu o Agentu 007 ‘Dr. No’ iz 1962. godine.

Nakon toga, pojavila se i u drugom filmu o Jamesu Bondu ‘Iz Rusije s ljubavlju’, a njezina ju je ljepota ubrzo učinila jednom od najslavnijih glumica toga vremena.

Od glumice su se oprostili i producenti serijala o Bondu, Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, koji su na Twitteru objavili post posvećen njezinoj smrti i javno izrazili saučešće obitelji.

Gayson je rođena u Croydonu 17. ožujka 1928. godine. Prije nego što je postala Bond djevojka, glumila je u brojnim filmovima i serijama, no posljednji put na ekranu se pojavila davne 1972. godine. Jedna od njenih također velikih uloga je i ona u filmu ‘The Revenge of Frankenstein’, kao i angažmani u TV serijama ‘The Saint‘ i ‘The Avengers‘, piše Tportal.hr.

Jamesa Bonda u prvom filmu upoznala je u kasinu, gdje mu je predložila da poveća ulog. ‘Divim se vašoj hrabrosti, gospođice, hm…?’ rekao je. ‘Trench, Sylvija Trench. Divim se vašoj sreći, gospodine…?’, odgovorila mu je, a zatim je uslijedila dobro poznata fraza: ‘Bond, James Bond’.

Tijekom snimanja Gayson je pomogla smiriti Seana Conneryja koji je navodno bio nervozan prije nego što je po prvi put trebao izgovoriti najpoznatiju frazu u povijesti filma – ‘Bond, James Bond’.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.