Preminula i sedma žrtva napada u Londonu, napadi proglašeni terorističkima | Jabuka.tv

Preminula i sedma žrtva napada u Londonu, napadi proglašeni terorističkima

Načelnica londonske policije Cressida Dick izjavila je da je preminula i sedma žrtva sinoćnjega napada u britanskoj prijestolnici koji su izvela trojica napadača na Londonskom mostu i tržnici Borou, a kasnije ubijeni u okršaju s policijom, prenosi AFP.

”Sada je, nažalost, potvrđeno da je sedmero građana stradalo”, rekla je načelnica.

Britanska policija jutros je prvobitno priopćila da je najmanje šest ljudi ubijeno sinoć u napadu u centru Londona, prenosi Reuters.

Navedeno je da su napadači uletjeli vozilom među pješake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace Borou. Prema navodima londonske Hitne službe, 48 ranjenih primljeno je u pet bolnica širom britanske prijestolnice, a lakše ozlijeđenima je pomoć pružena na mjestu događaja.

”Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagirali i sukobili se s trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na tržnici Borou. Nažalost, pored toga je preminulo još šest ljudi”, kazao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rowley, prenosi Tanjug.

Lodonska policija priopćila je da su incidenti na Londonskom mostu i tržnici Borou proglašeni za terorističke napade, dok treći incident koji se dogodio u dijelu grada Vauxhall s njima nije povezan, prenosi Reuters.

BBC navodi da su pristalice Islamske države pozdravile noćašnje incidente na društvenim mrežama, ali još nitko nije preuzeo odgovornost za napade.

(Fena)


Komentiraj: