Premijerka Buhač posjetila Čitluk, razvoj Međugorja u fokusu razgovora

Predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač, zajedno s ministrom unutarnjih poslova HNŽ-a Marijom Marićem i ministrom prometa i veza HNŽ-a Ivom Bevandom, boravila je u četvrtak u posjetu Općinskom poglavarstvu Čitluka.

Predsjednica Vlade i ministri susreli su se s općinskim načelnikom Marinom Radišićem i, s obzirom na to da je osobit naglasak posjeta bio na daljnjem razvitku Međugorja, župnikom tamošnje župe fra Zvonimirom Pavičićem.

Foto: Vlada HNŽ-a

Čitluk je jedna od naših osobito važnih općina, prije svega zbog iznimnoga potencijala koji ima kako u razvitku turističkoga sektora, tako i u onomu prometnomu zbog svojega zahvalnog zemljopisnog položaja, te gospodarskomu, s naglaskom na njegovo vinorodno bogatstvo i snažnu vinarsku i vinogradarsku industriju koja je odavna prepoznata i diljem svijeta.

U posebnomu fokusu današnjih razgovora bilo je Međugorje kao naš turistički biser koji, u grani vjerskoga turizma, privlači milijune stranih hodočasnika godišnje, izravno utječe na rast ovoga sektora, ali i onih naslonjenih na turizam, poput prometne cestovne i zračne povezanosti gdje prije svega mislim na rast i razvitak nama strateški važne Zračne luke Mostarkazala je Buhač.

Foto: Vlada HNŽ-a

Kako se navodi u priopćenju, tema sastanka bio je i sigurnosni aspekt zaštite života, zdravlja i imovine hodočasnika, ali i domaćega pučanstva, potporom razvitku gorske službe spašavanja, te daljnjim ulaganjima u prometnu infrastrukturu ne samo Međugorja, nego i Brotnja u cjelini.

Čitluk: Gradi se cesta kod stadiona, počelo rušenje stare svlačionice

Buhač je istaknula da će Vlada HNŽ-a nastaviti podržavati i daljnji razvitak, u smislu još bolje međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti, niza turističkih, gastronomskih i enoloških manifestacija koje već godinama pa i desetljećima oplemenjuju turističku ponudu Brotnja i globalno promoviraju Hercegovinu kao prepoznatljiv brend.

Zahvalivši izaslanstvu županijske vlade na kontinuiranoj potpori općinskim projektima i razvitku vizije koju mjesne vlasti imaju za budućnost broćanskoga podneblja, načelnik Radišić iskoristio je prigodu podsjetiti na važnost provedbe zakonskih rješenja o ustrojavanjima općinskih turističkih zajednica, pozvavši na brzo realiziranje toga nužnog projekta za općinu Čitluk, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

U Čitluku se izvode radovi vrijedni 2,5 milijuna KM

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Marija, Marija!:
    “Međugorje kao naš turistički biser”
    Molim te, promini svoje ime. Samo da vam lova kapi, a onako svi 99% “katolici”.
    MZ Medugorju/Bijajovicima, zbog toga i niste dali da se ocipe, samo daj i jami.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.