Nastavlja se akcija “Zaključavamo cijene” , i to s većim brojem artikala

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević nakon današnjeg sastanaka s predstavnicima Udruženja poslodavaca i Udruženja potrošača, najavio da će akcija “Zaključavamo cijene“ biti nastavljena nakon 15. ožujka, odnosno produžena za još tri mjeseca, do 15. lipnja, i to s većim brojem artikala – 50 plus.

Na sastanku su analizirani efekti dosadašnjeg tijeka akcije, to jest protekla dva mjeseca od njenog početka.

Na press-konferenciji u Sarajevu, Hasičević je naglasio da su sudionici ocijenili akciju kao vrlo uspješnu, s obzirom da su uspjeli da animiraju domaće proizvođače, prije svega iz prehrambene industrije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici velikih trgovačkih lanaca koji posluju i mimo teritorija BiH. Ono što je jedan od zaključaka da je ovakva vrsta akcije usmjerena na kontrolu cijena i jedna je od najboljih u regiji. Naše buduće aktivnosti će se odnositi na bolje prepoznavanje ove akcije na tržištu. Do sada je bilo nekih poteškoća u pronalasku i markiranju artikala, ali dogovorili smo da će to biti jedan stabiliziran proces. Nadamo se uspješnoj suradnji i dalje. Već sada je izvjesno da se ova akcija nastavlja i u iduća tri mjeseca, kazao je Hasičević.

Marin Bago iz Udruženja potrošača Futura iz Mostara kazao je da su potrošači zadovoljni akcijom, ali da mora istaknuti i neke probleme, koji se odnose na to da svi potrošači nisu kompletno informirani, te da su primijetili da su u nekim objektima lošije označene cijene predmetnih artikala.

Dogovoreno je da ćemo ići sa 50 plus artikala i to ne bilo kojih nego onih na koje su domaći potrošači naviknuti. Dakle nikakva lošija kvaliteta ne dolazi u obzir. Očekujemo i od drugih ministarstava da se uključe, jer Ministarstvo trgovine ne rješava socijalna pitanja niti trgovci koji su ovdje zbog profita. U svakom slučaju pozdravljamo dogovor i dobru volju trgovaca, kazao je Bago.

Predsjednik Uprave Konzuma BiH Nihad Imširović izrazio je zadovoljstvo što je postignut kompromis i konsenzus u vezi s nastavkom jedne ovakve aktivnosti.

Mi kao društvene odgovorne kompanije uvijek smo bili inicijatori ovakvih aktivnosti, svih onih koji su u interesu društvene zajednice, posebno u interesu naših potrošača i konzumenata što i jest smisao ove aktivnosti. Po meni najveća vrijednost projekta je razgovor svih socijalnih partnera, počevši od sindikata, preko udruženja potrošača, pa do proizvođača i dobavljača, pod pokroviteljstvom Ministarstva.

Smatram da je ovo jedini ispravan način kako trebamo kreirati socijalno-ekonomski ambijent. U protekla dva mjeseca, kao i u narednom mjesecu osigurali smo da potrošači koji odaberu kupovinu artikala iz projekta „Zaključavamo cijene“ ostvare i uštede od 15 do 20 posto, ovisno od kompanije, kazao je Imširović.

FBiH: Radi se na akciji “Pametni potrošač”, evo što to znači za građane

(Fena)

8 komentara

  • A mi se nadamo da će vaša djeca od vas da prave debilne kao što vi radite sa nama i da vas ponižavaju sve vam uzmu i ostanete na ulici. A oni kasnije završe u jadu i bjedi
    Sretno ničija nije do zore gorila

  • Zaključajte vi sebi plaćea ne svako malo povećanje kao i danas 100 KM, pomoć od 2500 KM, lani veliko isto povećanje i ostalo.
    A 80 %umirovljeniika dobilo povećanje mirovina 20-30 KM pa i oni koji su radili 40 godina imaju manje od 690 KM, tuga

  • Magla trgovačkih lobija….i ništa drugo. Podajte svakome djetetu do 9 razreda osnovne škole dječji doplatak. Svakome roditelju/nezaposlenom dio uplacenog staža jer ima više djecu a ne radi Platite barem u našoj županiji svakome djetetu do 6 godine vrtić. Osigurajte svakome djetetu čiji roditelji rade da budu u produženom boravku do 10 godine inutar tih škola! Ili do 5 razreda osnovne škole. Osigurajte djeci do 9 razreda osnovne škole jedan,zdravi obrok (voce, povrce, deserti i slično) unutar skole i jedan normalni obrok unutar te iste skole. Osigurajte svima ista prava u školama, vrtićima barem nan području županije ZHŽ. Pokušajte uštedjeti na svakom litru goriva, struje, obroka na tzv reprezentacijama. Molimo vas ugraditi na sve škole, vrtiće, dvorane, javne i državne zgrade institucija u ZHŽ solane kolektore za grijanje ili za proizvodnju el.energije/struje za potrebe te zgrade. Vidjet ćete pomake a taj novac usmjeriti na druge potrebite projekte, ideje između ostalih poboljšanje uvjeta u našim strukovnim/obrtnickim školama u ZHŽ. Tako ćete imati kvalificiranu i dobro plaćenu domaću radnu snagu. Ostanak pučanstva na ovim prostorima je ono što nevladina udruga “hns” pokušava kroz demografsku obnovu provesti je krivi način kako oni to rade. I posebice tko je radi ispred “hns”. Ne maglite više narod barem na područjima gdje smo velika većina!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.