Premijera premjestili na tajnu lokaciju zbog prosvjeda protiv korona-mjera

Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova obitelj premješteni su iz svog doma u Ottawi na tajnu lokaciju usred velikog prosvjeda vozača kamiona protiv ograničenja zbog koronavirusa.

Kako javljaju kanadski mediji, u središtu glavnog grada Kanade okupilo se 50.000 vozača kamiona koji su ulice blokirali stotinama kamiona nazvavši prosvjed ”Konvojem slobode”.

Osim njih, okupili su se i drugi prosvjednici protiv mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa. Vozači kamiona su u kanadsku prijestolnicu počeli pristizati još od petka.

Trudeau je u petak rekao da antiznanstvene, antivladine i antidruštvene ideje vozača predstavljaju prijetnju ne samo njima samima već i svim Kanađanima.

Do sada je 82 posto Kanađana starijih od pet godina primilo cjepivo protiv koronavirusa. Odrasli čine 90 posto stanovništva. Prosvjed je do sada bio miran. Prema kanadskoj udruzi vozača kamiona, velika većina njih je cijepljenja.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Sve ih cijepio prisilno te ljudi otkrili prevaru samo malo prekasno. Neka se ljevičarima, pobornicima novog svjetskog poretka konačno tresu gace. Malo je kriv i narod sto vjeruje ko ovce budalama kao sto je , . trudo zbog takvih izopačenih državnika ste bili protiv rodbine,prijatelja, prolaznika,..koji je krivo stavio masku

  • ako je ispravan i radi za svoj narod nebi trebao bježati stani i odgovori narodu ali ovo su sve zločinci što narod lagano ubija cjepili ih a opet korunu dobiju progledao narod ali ako ustane narod jao ga njima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.