Premijer liga BiH: 12 sudaca i 8 asistenata završilo obuku za VAR

U trening centru NS BiH u Zenici, u petak je završena kompletna obuka za 12 sudaca i 8 asistenata sudaca, koji će u budućnosti obavljati uloge VAR i AVAR na utakmicama Premijer lige.

Obuka, koja je započela krajem travnja, sastojala se od nekoliko faza u skladu sa FIFA IAAP zahtjevima, a završni dio obuke je bilo odigravanje 11 utakmica sa VAR-om, koje su tijekom prošlog i ovog tjedna organizirane u Banja Luci i Zenici.

Svi polaznici su uspješno završili obuku i stekli VAR certifikat u skladu sa FIFA standardima, odnosno mogućnost da sude utakmice sa VAR-om, kao i da obnašaju ulogu VAR / AVAR sudaca.

VAR bi se mogao testirati već u tekućoj sezoni Premijer lige BiH

Edukaciju su obavili VAR instruktori, Ognjen Valjić i Elmir Pilav, uz podršku kolega iz Hrvatske, Brune Marića i Tomislava Šetke.

Već tijekom idućeg tjedna, nastavlja se edukacija za drugu grupu sudaca i asistenata sudaca sa liste Premijer lige, a sve kako bi spremni dočekali početak naredne natjecateljske sezone.

Također, početkom srpnja, VAR instruktori će obići sve klubove Premijer lige, te održati predavanja igračima i trenerima kako bi isti bili upoznati sa principima VAR sustava, te načinom donošenja odluka.

NS BiH za Jabuka.tv: Razmatramo dva modela VAR tehnologije

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Čuj, Elmir Pilav i Ognjen Valjić izvršili edukaciju. Pođimo od toga da su obojica saršeni lopovi, pa će to biti i njihovi učenivi. Što drugo mogu biti Gigović, Mulahasanović, Njobirović, Petrović, Kezić, Marić (taj osobito, jer mu je otac veliki lopov, a sad je kontrolor suđenja), Musa,Topalović, Musić, Kazlagić, Topuzović, zatim pomoćni: Maksimović, Makarić, Udovičić, Lazić, Ilinčić itd. Kontrolori suđenja jednaki su ili još gori lopovi: Drašković, Budimlić. Širko, Zovko itd. I ostali gotovo svi su potkupljivi lopovi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.