Preko županije: HNŽ će financirati gradnju sportske dvorane u Mostaru

Izgradnja sportske dvorane u Mostaru traje već 30 godina. Neslavni rekord bit će još veći jer, zbog nepostojanja Gradskoga vijeća Mostara, ne može biti odobren kredit za ovaj projekt. Zato je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nedavno predložio da umjesto Mostara kredit za ovaj projekt bude realiziran preko županije, piše Večernji list BiH.

”Pokrenuli smo ovu inicijativu i nadamo se pozitivnom odgovoru. Osim sportske dvorane, dio kreditnoga aranžmana su i sredstva za izgradnju podzemne garaže u Titovoj ulici”, rekao je gradonačelnik Bešlić.

Ukupna vrijednost ovih dvaju projekata bila bi oko 35 milijuna KM, a sredstva bi došla iz Razvojne banke Vijeća Europe. Riječ je o kreditima prema iznimno povoljnim uvjetima koji se koriste za razvoj lokalnih zajednica.

“Ako županijske vlasti pristanu na prijedlog iz Grada Mostara, čeka nas puno posla. Prema našim informacijama, potrebna je godina i pol dana samo kako bismo prikupili svu potrebnu dokumentaciju i došli pred kreditni odbor. Spremni smo krenuti ovim putem jer Gradsko vijeće ćemo čekati još najmanje dvije godine. Nadamo se kako ćemo u županiji imati partnera za ovu ideju”, poručio je mostarski gradonačelnik.

A Hercegovačko-neretvanska županija spremna je prihvatiti Bešlićev prijedlog. Barem ako je suditi prema izjavama i raspoloženju predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega. On je rekao kako se već dulje vrijeme razmišlja o ovom prijedlogu te kako ne vidi razloga da se ova priča u konačnici i ne realizira.

“Završetak sportske dvorane u Mostaru bio bi od velikoga značaja za cijeli grad. Sportska dvorana uvelike bi obogatila mostarsku svakodnevicu i stvorila uvjete da se u gradu realiziraju brojni drugi projekti. Ipak, to je još moj osobni stav. Vidjet ćemo uskoro kakvo je raspoloženje u ostatku Vlade HNŽ-a po tom pitanju”, kazao je Herceg.

Mostar je tijekom posljednjih desetljeća dobio epitet rasadnika sportskih talenata. Sportaši iz grada na Neretvi u vrhu su svjetskoga sporta, a izgradnja prave sportske dvorane stvorila bi još bolje uvjete za napredak ovih mladih ljudi.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: