Preko milijun vjernika posjetilo Međugorje: “Ovdje je takav mir!”

Međugorje crkva sv. Jakova

Katoličko svetište u Međugorju ove godine posjetilo je preko milijun vjernika i turista.

Broj Poljaka koji dolaze u Međugorje je u stalnom porastu, a to u Turističkoj zajednici povezuju s dolaskom posebnoga papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka Hosera.  Vikend i lijepo vrijeme brojni hodočasnici iskoristili su za posjet ovom malom mjestu, donosi N1.

Nakon turbulentnih godina u kojima se Međugorje najviše spominjalo u kontekstu polemičkih tonova iz Vatikana, smanjenja broja hodočasnika, ova sezona bila je dosta uspješnija za turističke radnike. Oko milijun gostiju posjetilo je ovo hercegovačko mjesto za čiji fenomen se još uvijek očekuje službeni stav Vatikana: priznanje ili negiranje ukazanja.

Na mjesto gdje se prije 37 godina prema navodima šestero djece ukazala Gospa, iz Engleske je prvi put došla Jenny. Ovdje je, kaže pronašla mir.

Čula sam o ovom mjestu dosta od svoje majke, došla sam kako bih bila blizu Mariji, drugoj majci. Ovdje je takav mir, zaboravim na sve probleme i obveze. Jednostavno je prelijepo, kaže Jenny Shaw, turistkinja iz Engleske.

U ranim jutarnjim satima na glavnom parkingu nalazio se velik broj parkiranih automobila i autobusa. Ovih dana tu najviše borave gosti iz BiH i Hrvatske.

Međugorje je mjesto gdje čovjek traži Boga, preko Blažene Djevice Marije, majke naše nebeske, i u većini slučajeva tko otvori srce to će naći, poručuje Branko Andrić iz Tomislavgrada.

Lakši mi je život kad dođem ovdje, lakši puno, ističe Ivan Puljak iz Sinja.

Ukupno 2.300 članova HDZ-a iz Karlovca ovog vikenda boravi u Međugorju. Došli su na, kako kažu duhovnu obnovu.

To je jedan organizirani posjet, gdje smo išli s ciljem da se duhovno obnovimo i da posjetimo Međugorje. Pošto je to velika skupina ljudi, to je jedan poseban ugođaj, posebna atmosfera, nešto neopisivo, i što je posebno zanimljivo, ništa čovjeku nije teško, kaže Vladimir Halovanić iz Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • Istinski vjernici vjeruju i štuju ovo sveto mjesto a nevjernici uvijek ih je bilo i bit će do svršetka svijeta gluposti pišu i govore

  4
  3
 • mir je tu bio samo upočetku kad su mještani bili skromi i vjerovali i molili , a posle je sve odradila lova , svađe , izrabljivanje radnika , Gospa je najmanje tu.

  • Tko si ti da daješ izjave kako je Gospa najmanje tu u Međugorju?I kakve veze ima lova,svađe i izrabljivanje radnika s Međugorjem?To ima veze tek u tvojoj glavi koja je podijeljena na dva dijela.Jedan dio glave kojemu je nejasno otkud stotine milijuna vjernika u Međugorju svih ovih godina od prvih ukaznja i onaj drugi dio koji identificira Međugorje sa lovom,svađom i izrabljivanjem radnika.Ta zar ti misliš da Gospa koja se redovito ukazuje u Međugorju do dana današnjeg od 25.06.1981 godine ne zna za sve to loše u Međugorju?O jadni moj anonimno?Nasjedaš na laži,obmane i opsjene sotone koja izjavama kako je u sve u Međugorju lova,svađa i izrabljivanje radnika želi pod drugim imenom reći kako Gospe nema u Međugorju i kako je sve laž što kažu vidioci.Da bi bolje razumio Međugorje malo otvori Bibliju u kojoj stoji jedna prispodoba u kojoj je Isus Sin Božji,jeedini bezgriješan čovjek koji je hodao ovom zemljom trgovcima koji su zaposjeli prostor oko hrama Oca Njegovog sve stvari išutao nogama i razbacao ih govoreći im:”Od hrama Oca mog načinili ste kuću trgovačku!”Trgovce je rastjerao ali je hram Oca Njegovog ostao do dana današnjeg i živjeti će zauvijek pa tako će živjeti i Međugorje do svršetka svijeta.A trgovci oko i u Međugorju su nebitni.Danas ih ima a sutra već ne za razliku od istine o Međugorju koja svjedoči živu prisutnost Blažene Djevice Marije u tom malom božanstvenom mjestu koje je sam Bog odabrao za nešto više i uzvišenije od tvoje zablude moj anonimno.

   2
   2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.