Preko 3.500 potpisa: Završena inicijativa ”Dani za život – 40 dana za život”

U nedjelju u 15 sati svetom misom zahvalnicom u bolničkoj kapeli Sveučilišne kliničke bolnice Mostar završila je ovogodišnja Incijativa za život Dani za život – 40 dana za život, a u organizaciji širokobriješke udruge Mlado sunce.

Incijativa se sastojala od svakodnevnih bdijenja od 9 do 16 sati ispred spomenute bolnice, a bdijenja su se sastojala od molitve za nerođene i provođenje ankete za prolaznike o tome slažu li se da život počinje začećem i traje do prirodne smrti.

>> Pročitajte i: Život od začeća: U Širokom Brijegu predstavljena inicijativa “40 dana za život”

Iz udruge Mlado sunce poručuju da su neizmjerno sretni i zahvalni na provedenoj incijativi, što su imali milost biti glas onima koji glasa nemaju.

“Zahvalni smo prvenstveno dragom Bogu, u čije ime i provodimo sve ove aktivnosti, ali i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali ovih 40 dana. Zahvaljujemo se vodstvu bolnice na dopuštenju za provođenje incijative, svim volonterima koji su sudjelovali u bdijenjima, kao i svima onima koji su nas pratili molitvama, potpisom podrške i financijski”, poručuju iz udruge Mlado sunce.

Jednodnevna incijativa provedena je i u četiri grada: Širokom Brijegu, Livnu, Posušju i Mostaru.

Dobili su i preko 3.500 potpisa podrške, a sudjelovalo je preko 50 volontera. Uvjereni su kako će rezultati četrdesetodnevne molitve tek doći.

Ali i da ne dođe, vjeruju u riječi bolničkoga kapelana don Rade, koji je svetu misu završio riječima: “Sve da i ne vidite rezultate ove akcije, vjerujte da će vam brojna djeca zahvaljivati za molitve kad dođete u Kraljevstvo Nebesko”.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Jedno dobro pitanje je postavio Patrick Tomlinson na ovu temu, pa da vidim kako bi nasi vrli Katolici i zagovaratelji da zena nema pravo na izbor na njega odgovorili. Naime, scenarij je ovakav, nalazite se u klinici za plodnost, kad odjednom se upale svi alarmi za pozar, ubrzo primijecujete dim, vatru koja uzurbano guta sve pred sobom. Prije nego jedva uspijete pobjeci s vlastitim zivotom, naidjete na prostoriju u kojoj se nalazi 5godisnje dijete i velika posuda sa 1000 (TISUĆU) odrzivih, oplodjenih ljudskih embrija, a vi imate vremena spasiti samo jedno ili drugo prije nego vatra sve proguta. Sad, ako zivot pocinje zacecem kako takvi tvrde i da zena nema pravo na izbor, logika bi onda nalagala da ostavite jedno dijete koje place i moli pomoc, posto je to, koliko god okrutno zvucalo, samo jedna osoba, te spasiti 1000 embrija? Ili? Da vidimo kako bi vi rijesili taj paradoks.

  • Ova hipotetska situacija uopće ne oslikava situaciju kod pobačaja. Kad se vrši pobačaj, nitko se ne spašava, pa cijela hipotetska situacija nema smisla. Ovaj primjer je upravo ono kako ste ga nazvali zadnjom riječju u svome komentaru – (besmisleni) paradoks. Detaljniju analizu te gluposti i stručan odgovor na nju možete pronaći na linku ispod. Imajte otvoren um i strpljenje pa pročitajte članak. Bog Vas Blagoslovio.

   https://www.bitno.net/academicus/filozofija-academicus/najbolji-argumenti-za-abortus-protivnici-abortusa-patrick-s-tomlinson/

  • Očito si mentalno ograničen i neuk… Katolici (oni pravi) se protive umjetnoj oplodnji i da je do njih, uopće ne bi bilo tih 1000 oplođenih ljudskih embrija izvan ženine maternice. Tako da, ti i Tomlinson ste promašili “ceo fudbal”.

   • Cudno je da netko prica o necijoj ogranicenosti i neukosti, a za kontra argument koristi nesto kruto, rijetko promjenjivo i dogmatski (citaj : aksiomatski) nastrojeno poput religije. To sto ne shvacas uopce zasto je to samo po sebi paradoks samo pokazuje tko je u cijeloj toj raspravi nedorastao. 😉 I kao sto vec rekoh – samo mu potvrdjujes poantu izbjegavanjem odgovora na jedno racionalno pitanje unutar postavljenih parametara, pokazujuci samo da se vec zna realni odgovor, ali nije krscanski moralan.

  • Cijeli ovaj hipotetski slučaj je upravo ono kako ste ga nazvali zadnjom riječju svog komentara – (besmisleni) paradoks. Kada se vrši pobačaj, nitko se njime ne spašava, već samo ubija.
   Ispod Vam se nalazi link na članak koji je detaljnije analizirao tu glupost i odgovorio na nju, pa možete pročitati. Imajte otvoren um i strpljenja pa možda i shvatite.
   Bog Vas blagoslovio. Pozdrav!

   https://www.bitno.net/academicus/filozofija-academicus/najbolji-argumenti-za-abortus-protivnici-abortusa-patrick-s-tomlinson/

   • Bojim se da ste i ti, a i svi koji su replicirali na tu situaciju, pa cak i s linkom koji ne pobija ama bas nista, samo dokazali Tomlinsonovu poantu – na takvo pitanje jednostavno nemate odgovor i izvlacite se, necete direktno na njega odgovoriti, eventualno ce se postaviti protupitanje, ali odgovoriti iskreno na jednu dilemu ne, jer znaju (znate) i sami koji bi bio realni, racionalni, a koji ispravni odgovor. Bog i vas blagoslovio, ali on s tom temom nema nista.

  • Parametri hipotetske situacije su postavljeni parametri i kao takvi su nepromjenjivi, nisu za raspravu. Zasto se ne bi nalazilo, nije moglo doci s majkom, primjerice, koja je mozda nekom bioloskom tragedijom izgubila mogucnost prirodnog zaceca? I ti si, kao i ostali komentari, samo ilustrirao i potvrdio poantu Tomlinsovog slucaja, bez odgovora, kao i svi ostali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.