​Samsung vraća preklopne mobitele i to na dosad neviđeni način

Već dugo kruže glasine da Samsung razvija novi dizajn telefona na preklapanje, koji bi uskoro mogao ugledati svjetlo dana.

Vjeruje se kako bi novi  telefon mogao biti predstavljen na CES sajmu u Las Vegasu već ovoga siječnja, a ako je vjerojatni nagađanjima, bit će prilično impresivan.

Preklopni dizajn i savitljiv ekran

Nizozemska web stranica Lets Go Digital tvrdi kako će Samsung Galaxy X imati preklopni dizajn s dva ekrana od kojih će jedan biti savitljiv. “Uz preklopni smartfon Galaxy X vjerujemo kako Samsung radi i na Galaxy preklopnom tabletu”, navodi se na stranici.

Samsung je već najavio kako namjerava sljedeće godine lansirati preklopni smartfon pod oznakom Galaxy Note.

Koh Dong-jin, predsjednik mobilnog poslovanja u Samsung Elecrtonics, izjavio je ranije ove godine kako se tvrtka priprema 2018. objaviti ‘sveti gral’ smartfona sa savitljivim ekranom.

No, tada je rekao i kako ima više problema koje tek treba savladati, ostavljajući prostor za odgode ako ne budu riješeni. Nije detaljnije naveo o kojim je problemima riječ, no analitičari tvrde kako će za masovnu proizvodnja savitljivog telefona s najnovijom tehnologijom ipak trebati vremena.

Oporavili se od katastrofe zvane Note 7

Kad će Samsung objaviti svoj prvi preklopni telefon veliko je pitanje na tržištu još od kada je ova korejska tvrtka po prvi put predstavila savitljivi ekran nazvan Youm 2013. godine.

Zadnje dvije godine kruže glasine kako je Samsung blizu predstavljanju prvih smartfona koji se mogu presaviti.
Dong-jin je rekao i kako je odgovor tržišta na Note 8 bio iznad svih očekivanja unatoč skupljoj cijeni u odnosu na prijašnje modele, kao i činjenici da je marka Note pretrpila težak udarac zbog osramoćenog prijašnjeg modela, Note 7, koji je dva puta povučen iz prodaje te mu je ubrzo prestala proizvodnja zbog sklonosti da se spontano pregrije i zapali, prenosi Net.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.