Prekinuta sjednica Zastupničkoga doma, HDZ se nije odazvao pozivima SDA

U pauzi koja je na zahtjev zastupnika Stranke demokratske akcije uslijedila ubrzo po otvaranju 24. izvanredne sjednice Zastupničkoga doma Federalnoga parlamenta, zastupnički klub Hrvatske demokratske zajednice BiH – Hrvatskoga narodnoga sabora (HDZ-HNS) priopćio je da ne želi sudjelovati u parlamentarnom radu do okončanja 26. redovne sjednice ili postizanja dogovora između koalicijskih partnera.

Cijeneći kako je 24. izvanredna sjednica, zakazana za 28. prosinca bez konzultacija i suglasnosti s dopredsjedateljem Doma Mladenom Boškovićem, a imajući u vidu činjenice i karakter rasprave izazvane Prijedlogom zaključka o brisanju hrvatskoga nacionalnoga predznaka, vođene tijekom 26. redovite sjednice, te kako se u međuvremenu nisu dogodile značajne promjene koje bi utjecale na normaliziranje odnosa između koalicijskih partnera po ovom, za Hrvate najvažnijem pitanju, smatramo neprimjerenim i neprihvatljivim sazivanje navedene sjednice, navedeno je u priopćenju kluba HDZ-HNS.

Današnja izvanredna sjednica Zastupničkoga doma otvorena je s više od dva sata zakašnjenja. Zastupnici Kluba HDZ-HNS nisu došli na zasjedanje, među njima ni dopredsjedatelj Doma Mladen Bošković, član toga Kluba.

Zbog toga su članovi Kluba Stranke demokratske akcije zatražili pauzu da bi, kako su obrazložili, stručne službe pozvale zastupnike HDZ-HNS-a da dođu na zasjedanje i time pokažu odgovornost budući da su u najavljenom dnevnom redu važni akti, kao što je proračun FBiH za narednu godinu i novi federalni zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Kad je riječ o 26. redovnoj sjednici Doma, koju u priopćenju spominje Klub HDZ-HNS-a, ona je otvorena prošloga tjedna, ali je istoga dana i prekinuta.

(Fena)


6 komentara

  • Samo polako doci ce oni SAD SE BOJE LOKALNIH UBOJICA I KRIMOSA JER TRIBA IZACI NA IZBORE STO SAD LAGATI SVOJIM BIRACIMA,OPLJACKALI SU SVE SVE SEBI UZELI a narod ko bez glave bjezi u tudinu jer ovdje nitko normalan nece ostat osim ovih u elektroprivredi.

  • Bravo HDZ.
    I ovaj Zakon pio mio je vrlo nepovoljan za sve buduće umirovljenike ako se zna da po starom zakonu ima 64% minimalnu mirovinu a po novom rijetki će moći ispuniti uvjet da za 40 godina rada ima svaki mjesec prosječnu plaću od 856 KM i da bi dobio mirovinu 540 KM.
    U realnom privatnika plaća 410 KM pa kako ti jadni ljudi da dobiju mitovinu i ovo treba ispraviti.
    Treba povećati minimalnu mirovinu i povećati plaću u privatnika i napraviti prisjek sviju uposlenika a ne nikoga izdvajati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.