Pregovori između Zračne luke Mostar i Wizz Aira

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, zajedno s Ivanom Ljubićem, direktorom Zračne luke Mostar razgovarao je u Budimpešti s Robertom Careyom, predsjednikom Uprave mađarske zrakoplovne kompanije Wizz Air.

Tijekom sastanka razgovaralo se o suradnji Zračne luke Mostar i kompanije Wizz Air.

Carey je objasnio tijek procesa koji se odnosi na usklađivanje potrebnih procedura i najavio otvaranje zračne veze iz Mostara prema jednom od talijanskih gradova već na ljeto.

Sastanku predstavnika Grada Mostara, Zračne Luke Mostar i Wizz Aira nazočan je bio i Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) koji je predstavio globalne prednosti Zračne luke Mostar kao i opće stanje u zračnom prometu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno kako je potreban nastavak kontinuiranog i zajedničkog rada svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i razina upravljanja unutar zračnog prostora kako bi Mostar otvorio brojne linije, a za koje evidentno postoji potencijal.

Podsjetili su kako su na mostarskoj Zračnoj luci s dolaskom nove turističke sezone dogovoreni redoviti sezonski letovi za Düsseldorf, a uskoro bi trebali slijetati i čarter zrakoplovi iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.

Inače, prema rangiranju na web lokaciji Airline ratings, Wizz Air je najbolja niskobudžetna aviokompanija u Europi za 2020. godinu, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.