Predstavnik Hrvata u Srbiji ogrnut srpskom zastavom pratio glasanje o Srebrenici

UN-ova Opća skupština danas je na sjednici usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Aleksandar Vučić izrazio je svoje nezadovoljstvo glasanjem u New Yorku tako što se ogrnuo srpskom zastavom. Nakon upozorenja osiguranja da je skine, poručio im je da njemu srpsku zastavu nitko neće uzeti.

Istovremeno, u Beogradu su Vučićevi ministri pozorno pratili glasanje. Srpski premijer Miloš Vučićević objavio je na Instagramu fotografije ministara ogrnutih u srpske zastave.

Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost!”, napisao je Vučević uz fotografije, piše Index.hr.

Među Vučićevim ministrima, ogrnut srpskom zastavom, sjedio je i Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije.

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a sponzori su joj četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala “za”.

Osim Srbije, protiv su bile Rusija, Kina i Mađarska. Neke afričke i azijske države. Protiv su bile i Kuba te Nikaragva i Venezuela.

Opća skupština UN-a usvojila Rezoluciju o Srebrenici

(www.jabuka.tv | Foto: Instagram/Miloš Vučević)

15 komentara

 • Dašta, a da mi smjenimo pupovca i postavimo nekog našeg da glumi srbina onda bi bilo da smo vaki ili naki!!! Eto moja dico, punite vi arene i dalje….

 • Pupovac se nikad nebi zaogrno hrvatskom zastavom niti zna snjom nešto započeti. Jedino što bio on sam spontano znaoto je daje zapali. Iako mrzim srbe kao jedan genocidni narod još više mi se gadi moj hrvatski narod štaje dopustio i dalje dopušta. Dopustio je da Hrvatskom vlada srpska stranka koja je poticala uništenje Hrvatske , to je ko da su židovi posle holokausta uzeli švabsku stranku u vladu da odlučuje o sudbini židova. Onaj naš Žigmanov je tamo postavljen za javnost da niko nemože reći da nema hrvata u srpskom saboru a nikakva prava nema niti odlučuje išta pa tako nije imo prava odbiti srpsku zastavu. U Hrvatskoj srbi imaju zagarantovana tri predstavnika u saboru koji su do jučer izravno odlučivali o sudbini Hrvatske a kako je svaki napredak iste šteta za srbe , redovno kočili sve na dobrobit Hrvatske. Imaju isti broj zastupnika koliko i dijaspora iako je dijaspora najmanje 10x brojnija od srpske manjine. Dobivaju novac poreznih obveznika da blate tu istu državu koja im to financira. Skidaju se i pale zastave bez ikakvih posljedica a u medijima redovno samo kratka objava i brzi zaborav. Hrvatsko novinarsko društvo o tome redovno ni riječi ali na kraju i obični narod koga nije briga i koji brzo zaboravlja , jednostavno nikoga više nije briga ni šta im djeca uče u školi a i kod kuće djecu neuče ničem hrvatskome. Mi kao narod nismo ničim zaslužili da imamo svoje jer svakog dana dokazujemo da neznamo time upravljati ali još gore ni cijeniti

 • I šta sad što su se oni ogrnuli zastavama, rezolucija izglasana, Srbija ocrnjena, narod siromašan, standard nikakav, šta su tu zastave pomogle?😂 Populizam jeftini

 • Hrvatski veleposlanik u Bg H.Biscevic se je ostro suprostavio ovinek Židanovi da bude predsjednik HSV u Srbiji jer nije uopće Hrvat nego Ruski jevrej. Tada je Radman Grlica dao podršku Zigmanovu a broj Hrvata u Srbiji je prepolovljen uz nastsnak Bunjevaca koji su iz BiH. Znaci ovaj lik uopće nije Hrvat dok u Hr saboru sjede Simpraga, Milošević, Popovac

 • Ima svega….

  Ima Srba koji su bili u vojsci NDH….
  Ima Srba koji su bili Branitelji u hrvatskoj Vojsci…
  Ima Hrvata koji su bili u srpskoj Vojsci …

  Ima Hrvata koji su bili u muslimanskoj Vojsci zajedno sa mudžahedinima….

  Ima i mudlimana koji su bili u srpskoj kao i hrvatskoj Vojsci i 41-45 i 91-95.

  Svega i svačega je bilo i biti će.

 • Šta je tu čudno čovjek se zagrnio zastavom svoje države ta neće tuđe. Šta nama koristi što volimo hrvatsku državu koja se odnosi prema nama maćehinski i bolje bi bilo da volimo ovu svoju državu a ne dozvoljavamo muslimanima da je svojataju i misle da je to samo njihova država a više je naša po svojoj povijesti nego ičija!!!

 • 14 visokih oficira Srba bilo je u NDH Vojsci 41- 45.

  Ali svaki pojedinac priča o događajima i politici kako njemu osobno odgovara….a ne ŝto je prava istina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.