Predstavnici četiri najbolja kluba u BiH danas i sutra za istim stolom s europskim velikanima

Domink Kovačić
Redovna 23. Skupština Asocijacije europskih klubova održava se danas i sutra u Ženevi. Za istim stolom s brojnim velikanima Starog kontinenta sjedit će i predstavnici tzv. velike četvorke bh. nogometa.

FK Željezničar, FK Sarajevo, HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg su zahvaljujući dobrim rezultatima, konstantom te za bh. standarde zavidnoj klupskoj organizaciji stekli reputaciju najbolja četiri kluba u BiH.

Sarajevo ima status redovnog člana, Željezničar i Široki Brijeg se vode kao pridruženi članovi, dok će Zrinjski po prvi put prisustvovati Skupštini ECA-e.

Predstavnik Bordo kluba će biti direktorica Sabrina Buljubašić. Ispred sarajevskih Plavih će prisustvovati generalni tajnik Faruk Brković.

Klub sa Pecare predstavljati Dragan Soldo. Generalni tajnik Zrinjskog Boris Žulj će prisustvovati sjednici u ime Plemića.

Na skupštini će između ostalog biti održani izbori za Izvršni odbor ECA-e, razgovarat će se o formatu UEFA klupskih natjecanja od 2024. godine te prioritetima za članstvo za razdobljed od 2019. do 2023. godine, prenosi Sportsport.ba.

Inače, ukupno 232 kluba su članovi ECA-e.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.