Predstavljeni novi BMW M3 i M4

Dugo su se najavljivali, a sada su konačno i pred nama novi modeli iz BMW M serije.

Riječ je o modelima M3 Sedan i M3 Sedan Competition, te o M4 Coupe i M4 Coupe Competition koji će biti dostupni s pogonom na stražnje ili sve kotače, a moguće je birati i između ručnog i automatskog mjenjača.

Pod poklopcem motora se nalazi trolitreni M TwinPower šesterocilindraš koji razvija maksimalnu snagu od 480 KS i pritom nudi 550 Nm okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 100 km/h za oba modela iznosi 4,2 sekunde.

No tu su i Competition izvedbe koje nude nešto veću snagu od 510 KS i dosta veći okretni moment od 650 Nm, a s tom izvedbom modelima M3 i M4 za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 3,9 sekundi. Treba naglasiti i kako je izvedba s ručnim mjenjačem dostupna samo s pogonom na stražnje kotače, što znači kako zabavna vožnja dolazi serijski.

Izvedbe s xDrive pogonom na sve kotače moći će raditi u tri načina vožnje – 4WD, 4WD Sport i 2WD, a dolazit će samo u kombinaciji s 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

Atraktivnosti pridonosi i ”nabrijaniji” dizajn sa suptilnim spojlerom na poklopcu prtljažnika, ali i velikim difuzorom s četiri ispušne cijevi, od kojih je svaka promjera 100 mm, a tu su i dvije izbočene crte na krovu, kao i set spojlera, piše Vidiauto.com.

Novi BMW M3 i M4 na tržište stižu na proljeće sljedeće godine, a cijene još nisu objavljene, no zato je BMW već najavio predstavljanje modela M3 Touring.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.