Predstavljena “Transverzala zla”; knjiga o ratnim torturama bjelopoljskih Hrvata

Dvorana Samostana časnih sestara  u Bijelom Polju bila je u srijedu premala da primi sve one koji su došli na promociju knjige “Transverzala zla” bjelopoljskog župnika don Josipa Galića.

Riječ je o knjizi koja donosi ratna svjedočanstva bjelopoljskih Hrvata koji su unatoč velikom povijesnom zatiranju uspjeli opstati na dvije obale Neretve.

Kad sam došao u župu Potoke prije 12 godina najprije sam želio upoznati mjesto radi boljeg snalaženja. Uvidjevši povijesnu turbulentnost i bremenitost ove župe odlučio sam pokrenuti novine pod imenom “Potoci”. Novine su podijeljene na nekoliko dijelova: aktualnosti iz života župe, povijesni kutak, duhovnik kutak i župna statistika, kazao je na početku svoga obraćanja don Josip ističući kako je knjiga “Transverzala zla” jedan od plodova ovih novina.

Za ovu knjigu pripremao sam i još neke materijale koje sam nazvao “Bjelopoljske besjede”. To su moja prigodna razmišljanja i propovijedi, a nastale su na nagovor mojih župljanja. Tako su se ispred mene našla dva različita materijala: “Bjelopoljske besjede” i “Transverzala zla”, dodao je don Josip Galić zahvaljujući Bogu što se odlučio za ove materijale.

Osim autora don Josipa Galića, na promociji su govorili i prof. dr. Ivica Šarac i prof. dr. Božo Goluža, a na kraju se nazočnima obratio i mostarsko-duvanjski biskup i upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Don Josipe hvala sto ste toliko truda ulozili u ovako tuznoj ,bolnoj istini u sjecanjima svih prezivjelih,zrtava rata ,ljudi koji su prezivjeli teske strahote logora i stradanja Hrvatskog naroda Bjelog polja ,odajuci duznu pocast zrtvama svih ratova .Hvala vam don Josipe od Transvezale zla,ako Bog da kao sto rece nas biskup mons.Ratko Peric do Transvezale dobra .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.