Predstavljena nova marka automobila, dolazi iz Koreje – Jabuka.tv

Predstavljena nova marka automobila, dolazi iz Koreje

Nakon Genesisa korejski gigant je odlučio predstaviti još jednu marku automobila.

Baš kao što se očekivalo, nosit će ime Ioniq i bit će vezana uz električne modele. U naredne četiri godine Hyundai planira lansirati tri potpuno nova modela, ali tu sasvim sigurno neće stati.

Računajući to, ali i činjenicu kako popularnost električnih vozila rapidno raste, realno je očekivati kako će u startu Ioniq biti tzv. podmarka u standardnoj gami, ali će se s vremenom sve jasnije distancirati. Uostalom, nešto slično događalo se i s Genesisom, koji je također krenuo kao jedan model. Podsjetimo, Ioniq se u Hyundaijevoj gami nalazi od 2016. godine, a nudi se u tri izvedbe pogona.

Hyundai je otkrio i kako će svi njegovi električni automobili nastaviti kombinirati prepoznatljive karakteristike ranije predstavljenih koncepata.

Tako uz mogućnosti izuzetno brzog punjenja baterija naglašava prostranost te “inovacije koje kombiniraju dizajn, tehnologije i usluge integrirane za jedinstveni doživljaj vožnje“. U svakom slučaju, svi će modeli koristiti E-GMP platformu (Electric Global Modular Platform), piše Index.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.