Predstavljena knjiga ‘Franjevačka klasična gimnazija fra Dominika Mandića’

U četvrtak, 03. studenog, u 19:00h franjevačka dvorana se napunila brojnim profesorima, a i svećenicima i časnim sestrama. Naša dvorana čak je i bila mala za toliki broj ljudi.

Naime riječ je o predstavljanju knjige autora fra Ante Marića – diplomiranog teologa iz Hercegovine, a ljubav prema Hercegovini i prema gimnaziji potakla ga je da napiše knjigu “Franjevačka klasična gimnazija fra Dominika Mandića”.

Sve je započelo riječima Željke Šaravanje koja nas je uvela u program, zatim tople riječi dobrodošlice koju je uputio naš gvardijan fra Sretan Ćurčić, a nakon njega nekoliko bogatih rečenica čuli smo od provincijala dr. fra Ivana Sesara koji je ukratko počeo predstavljati knjigu. Opširnije o knjizi čuli smo od fra Roberta Jolića. Fra Robert je posebno naglasio autorov trud desetljećima prije svega prikupljanje podataka o gimnaziji i sl. Autor se služio kronološkom metodom rada, prikupljeno je bilo oko 1200 preslika.

Gimnazija fra Dominika Mandića je javna ustanova, nacionalizirana, služi u obrazovne potrebe kao i izvorno, slično je bilo i s konviktom današnje Akademije – naglasio je fra Ante. No puno je toga što bi se moglo reći, stoga je to sve zapisano u 3 knjige koje su profesori i ostali nakon predstavljanja mogli kupiti u hodniku gdje su ih dočekali framaši. Također naša glazbena sekcija Frame svojom pjesmom je uzveličala i uljepšala tu večer.

(www.frama.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.