Predstavljen prilog Universitas Mostariensis na Filozofskom fakultetu

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljen je treći broj priloga Universitas Mostariensis kojeg uređuju studenti Studija novinarstva u suradnji s Večernjim listom u Bosni i Hercegovini.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc Zoran Tomić je istaknuo kako su studenti pokazali zrelost i znanje na čast fakulteta i studija i Sveučilišta u Mostaru.

Nastavite i dalje jer nema drugog kuta od stvaralaštva kojim prenosite znanje različitim medijskim kanalima i na taj način mijenjate sebe i pridonosite zajednici, kazao je rektor Tomić.

Studenti druge godine diplomskog Studija novinarstva u sklopu kolegija Tisak III su s glavnim urednikom Večernjeg lista Jozom Pavkovićem i zamjenicom glavnog urednika Valentinom Rupčić uradili sve faze u izradi priloga te su tako imali priliku uređivati i pisati prilog u dnevnoj novini.

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc Mate Buntić je kazao kako su studenti pokazali znanje i vještinu, za ovaj, kako je naveo hvale vrijedan projekt, kao i profesorima jer su bezuvjetno prenosili svoje znanje te i vodstvu Večernjeg lista koje je prepoznalo koegzistenciju teorije i prakse.

Pročelnik studija novinarstva prof. dr. sc. Ilija Musa je naglasio kako ovaj prilog pokazuje kako  treba izgledati budući rad u struci te da su studenti ovim načinom prakse pokazali  visoke profesionalne standarde i raskoš svih studija.

Pokazujete stečene petogodišnje vještine i znanje. Spremni ste za tržište rada i ono će vas sigurno prihvatiti, kazao je pročelnik studija Musa.

Studentski prilog  Universitas Mostariensis  predstavila je studentica druge godine diplomskog studija novinarstva Danijela Mandić i zahvalila se svim profesorima na strpljenju i pomoći, kao i uredništvu Večernjeg lista.

Ovaj vid studentske prakse je jedinstven projekt u ovom djelu Europe i pomoću kojeg se studenti mogu lakše prilagoditi tržištu rada i pronalasku posla, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.