Predstavljen dres ‘Vatrenih’ za EURO 2012

Nakon što je krajem veljače predstavljen gostujući dres hrvatske nogometne reprezentacije, danas je u Galeriji Studentskog centra u Zagrebu predstavljena i dres u kojem će Vatreni igrati kao domaćini, javlja HRT.hr.

Novi dres je zadržao prepoznatljive crveno-bijele kockice, a osim modernog i nacionalno obojenog dizajna, karakteristika je tkanina izrađena od recikliranog polietien teraftalata (PET) kojega šira potrošačka javnost poznaje kao materijal za izradu plastičnih boca.

Dres je izrađen od 96% recikliranog PET-a odnosno za jedan sportski dres potrebno je 13 plastičnih PET boca. Dres je 23% lakši i 20% je čvršći, a specijalnom laserskom tehnikom načinjene su male rupice koje potiču hlađenje pa će naši igrači ‘lakše disati’.

Za 2012. NIKE program izrade tkanine za izradu sportskih dresova iskoristit će oko 16 milijuna PET boca pretežito prikupljenih na odlagalištima Tajlanda i Japana.

Manekeni na predstavljanju bili su mladi hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i njegov imenjak Pavlović, a ostatak kolekcije posvećen reprezentaciji predstavili su Arijan Ademi i Mario Šitum.

Zanimljivo, na predstavljanju novog dresa hrvatske reprezentacije nije se pojavio nitko od čelnika Hrvatskog nogometnog saveza, ni izbornik Slaven Bilić i njegovi suradnici.

“Velika mi je čast što sam pozvan za manekena novog dresa hrvatske reprezentacije. Nadam se kako ću jednog dana nositi i na utakmicama seniorske ekipe”, rekao je Kovačić, mlada zvijezda Dinama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.