Predstavljen bogat program na ovogodišnjem Posuškom litu

U ponedjeljak su na susretu s novinarima Ivanka Galić Arapović, Marija Đerek i načelnik općine Posušje, Ante Begić, ujedno članovi radnog tijela za provedbu Posuškog lita, predstavili detalje programa ovogodišnje iznimno bogate manifestacije.

54 razloga za posjetiti Posuško lito

Iako ljeto kalendarski pada za malo više od mjesec dana, Posuško lito kreće već u utorak. Razlog su, kako su kazali organizatori, slatke brige s velikim brojem prijavljenih događaja.

Naime, ove godine ih je rekordnih 54, i jednostavno nije bilo moguće “uglaviti ih” u kalendarski početak ljeta. Stoga, program kreće u utorak i to s prvim adutom, glasovitom monodramom “Na rubu pameti” u izvedbi nacionalnog prvaka glumca Dragana Despota. Potom nas kroz ovaj mjesec očekuje Dječja smotra Hrvatskog folklora, obilježavanja Dana branitelja općine Posušje i glazbena večer hrvatskih autora kao svojevrstan glazbeni nastavak proslave Dana svehrvatske državnosti.

Čari Lita i u posuškim mjesnim zajednicama

Kroz lipanj i srpanj održat će se nekoliko predstavljanja književnih djela za sve uzraste. Tu je između ostalog i nezaobilazni godišnji koncert Glazbene škole Posušje, livanjski harmonikaši i limena glazba s interpretacijama pop-rock klasika, tradicionalna Večer ikavice te predstava HNK Mostar “Ženski razgovori”.

Od sporskog programa i ove godine organiziraju se tri malonogometna trunira, u Posušju, Rakitnu i Vinjanima, II. međunarodno natjecanje taekwondoista “Poskok kup 2022.”, XX turnir Vitez Mile Bošnjak Posušje, IV. Međunarodni Opel oldschool Hercegovina skup, biciklijada i Bidinje bike fest te po prvi put polumaraton Posuška desetka. Kraj mjeseca začinit će najveseliji športski događaj za mlade XXII. Posuške igre bez granica.

Treba reći kako se organizator pobrinuo da dio kulturnog atraktivniog sadržaja organizira i u mjesnim zajednicama. Tako će projekcije najnovijih filmskih blockbustera imati prilike vidjeti publika u MZ Gradac, dok će izvrsna predstava Otirač prikazati se početkom kolovoza u MZ Vinjani, navodi se u priopćenju.

Program je predstavljen u ponedjeljak

Atraktivni glazbeni događaji

Kolovoz je rezerviran za široj publici najatraktivnije glazbene događaje. Prvoga dana ovog mjeseca posjetitelji će moći uživati u fuziji glazbe i filma na još jednom Koncertu filmske glazbe, dok će ljubitelji klapskog izričaja doći na svoje 6. i 7. kolovoza kada će se održati VIII. Festival klapske pisme, koji će uz nastupe vrsnih klapa u svom revijalnom djelu ugostiti eminentna imena hrvatske glazbene scene Gorana Karana i Marka Pecotića. Za ove kojima je Posušje ipak predaleko, a željeli bi biti dio ovog glazbenog spektakla, izravan prijenos osigurali su TV HB i Radio Posušje.

Ni ove godine neće izostati tradicionalni veliki rock koncert. On je predviđen za 12. kolovoza. Kroz ovaj mjesec od događaja za izdvojiti je i XVI. smotru hrvatskog izvornog folklora “Silo na ognjištu” i memorijalni golf turnir, a početkom rujna program će zatvoriti III. Blidinje gastro fest.

Zajedništvo i entuzijazam ključ uspjeha

Kako je rekao Begić, Posuško lito je jedna od najljepših razglednica Posušja. U programu je dana prilika između ostalog i mladima i udrugama da njihova kreativnost dođe do izražaja, a uz to čuvamo i našu kulturu te običaje. Nadalje, načelnik Posušja je naglasio kako uz radno tijelo koje priprema sadržaj i provedbu postoji izvrsna suradnja i sa spomenutim udrugama, institucijama i pojedincima bez kojih Lito ne bi bilo ovo što jeste svih ovih godina. Također, zahvalio se sponzorima i donatorima i pokroviteljima koji vjerno godinama prate ovu jednistvenu manifestaciju.

Kada je riječ o očekivanjima, organizatori su uvjereni kako će ovogodišnji predstavljeni program Posuškog lita pogoditi bilo najšire publike te da će svojim masovnim dolaskom nagraditi njihov trud. Ono što također treba naglasiti da je ulaz na sve događaje slobodan.

Pogledajte detaljan program u priloženom letku, zaokružite datume svojih omiljenih događaja i uživajmo zajedno u Posuškom litu 2022., navodi se u priopćenju iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.