Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg obišao Medicinski fakultet

U sklopu podrške visokom obrazovanju Vlada HNŽ-a  je za potrebe Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pomogla nabavu potrebne opreme koja je nužna za suvremeno obrazovanje liječnika dentalne medicine.

Tim su povodom predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i prof.dr.sc.  Milenko Bevanda, dekan Medicinskog  fakulteta Sveučilišta u Mostaru obišli novoopremljene prostorije Studija dentalne medicine.

Dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Milenko Bevanda zahvalio se predsjedniku Vlade Nevenku Hercegu na dosadašnjoj podršci ovom fakultetu posebice Studiju dentalne medicine.

Bevanda je naglasio kako očekuje podršku Vlade i ove godine kada se pokreće Studij medicine na engleskom jeziku.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a čestitao je dekanu Bevandi na svemu što je do sada postigao na Medicinskom fakultetu naglašavajući razvoj novih studija, tj. Studija dentalne medicine i Studij medicine na engleskom jeziku.

Više od 40 % našeg proračuna ide na financiranje obrazovanja. Mi redovito sufinanciramo sve ono što je nužno kada je u pitanju visoko obrazovanje, dodao je Herceg ističući kako Vlada HNŽ-a osigurava 1600 stipendija godišnje za sve studente.

Inače, Studij dentalne medicine je osnovan 2016. godine, a u akademskoj 2016./17. upisao je prvu generaciju studenata.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Svaka cast gospodine premijeru.Uvjek maxsimalno treba podrzati Zdravstveni i Obrazovni sektor .Postovanje nasem dekanu dr.Bevandi .Koji se uz prof.dr.Kvesica i ostale postovane profesore uvjek zalagali za dobrobit koje obrazovni sustav zahtjeva .Hvala

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.