Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Sveučilište u Mostaru

”Sveučilište u Mostaru je najbolje sveučilište u Bosni i Hercegovini” – rekao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prilikom današnjeg posjeta Sveučilištu.

U zgradi Rektorata Čavara je o razvojnom putu Sveučilišta razgovarao s rektoricom prof. dr. sc. Ljerkom Ostojić, dekanima fakulteta i predstavnicima Studentskog zbora.

”Njegov poseban značaj je što je to jedino javno sveučilište na hrvatskom jeziku u BiH. Obveza je svakog dužnosnika na svim razinama pomoći Sveučilištu jer će nam se to vratiti u budućnosti”, rekao je Čavara.

Predsjednik Federacije je posebno istaknuo činjenicu da je Sveučilište dobilo rješenje o akreditaciji što još jednom potvrđuje kvalitetu rada i organiziranja Sveučilišta u Mostaru. Čestitao je rektorici na svemu učinjenom. ”U ovim vremenima je potrebno puno znanja, napora i volje kako bi se postigli ovakvi rezultati”, naglasio je Čavara.

Rektorica Sveučilišta prof. dr. Ljerka Ostojić je navela kako Sveučilište ide naprijed zbog sustavnog rada. ”Kvaliteta je ono čime se ponosimo, a akreditacija je još jedan pozitivan korak, posebno u vremenu kada je u tijeku natječaj za upis novih studenata”, rekla je rektorica Ostojić.

Predsjednik Federacije je u Kampusu II otvorio i novi objekt Sveučilišne knjižnice te obišao prostore Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.