Predsjednik Barcelone o Rakitiću: “Ivan zna da ćemo sjesti i razgovarati”

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je kako će s hrvatskim nogometašem Ivanom Rakitićem razgovorati oko eventualnog produženja ugovora “kada klub bude imao financijsku mogućnost”.

S Ivanom redovito razgovaram, kao i sa svim igračima. Ako ne razgovaramo tu su poruke. Volim imati kontakt s igračima, uvijek razgovarajući o obiteljskim temama, nikada ne ulazeći u nogometne teme, za takve stvari je tu trener Ernesto Valverde, rekao je Bartomeu u intervjuu za španjolski radijsku postaju Cope.

“Ivan zna da ćemo sjesti i razgovarati”

Ranije smo govorili o ograničemom proračunu, o uvjetima koji su trenutačno jako teški. Ivan zna da ćemo, kada klub bude imao novi financijskij kapacitet, sjesti i razgovarati. Vidjet ćemo o čemu ćemo razgovarati, no sjest ćemo i pričati kada budemo imali financijske mogućnosti. To sada nije slučaj pa možemo razgovarati samo o nogometu, dodao je.

Rakitić, 30-godišnji vezni igrač, od dolaska u Barcelonu u ljeto 2014. godine standardni je član udarne postave te mu ugovor istječe u ljeto 2021. godine. U kolovozu je, nakon Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, zatražio obnovu ugovora uz povećanje plaće. Prošli mjesec je ponovio kako je izjavama nakon utakmica poslao signal predsjedniku Bartomeu. Istaknuo je da želi novi ugovor te i dalje igrati u Barceloni.

“Vidjeli smo koliko je Barceloni Rakitić važan”

Bartomeu je ranije govorio kako će s hrvatskim veznim igračem razgovarati uoči početka iduće sezone, dakle na ljeto. Trener Ernesto Valverde naglasio je kako mu je Rakitić ključan igrač i da ga želi u svojoj momčadi imati i iduće sezone.

Helena Condis, novinarka COPE-a koja je intervjuirala Bartomeua, ne isključuje niti jedan scenarij, no smatra da bi Valverde mogao imati ključnu ulogu u Rakitićevom slučaju.

Vidjeli smo prošlo ljeto kada se pojavio interes PSG-a da je Barcelona poručila kako joj je važan, no da mu ne može obnoviti ugovor jer je već imala pred sobom ranije planirana produženja ugovora drugih igrača. Ove sezone je pak potrošila veliki novac na Frenkieja De Jonga, rekla je Condis u telefonskom razgovoru iz Barcelone.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.