Predsjednica: Pomilovat ću Huanita! Kada podnese zahtjev, iskoristit ću svoje zakonsko pravo – Jabuka.tv

Predsjednica: Pomilovat ću Huanita! Kada podnese zahtjev, iskoristit ću svoje zakonsko pravo

“Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga!”, objavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, je u studenom 2017. na Općinskom sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane, a tu je presudu potvrdio drugostupanjski sud pa je ona postala pravomoćna.

Predsjednica RH upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića i smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja i spremna ga je pomilovati. Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik trebaju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici, priopćeno je pak iz Ureda predsjednice.

Prema informacijama riječkog suda predmet je na drugom stupnju prebačen na Županijski sud u Osijeku gdje je donesena drugostupanjska potvrđujuća presuda.

Sud je 2017. utvrdio da je 15 kilograma marihuane koliko je pronađeno u njegovoj kući vrlo velika količina koja znatno premašuje njegove potrebe za proizvodnju ulja za liječenje, odnosno ublažavanje simptoma multiple skleroze, te je dostatna za višegodišnju osobnu uporabu, piše Večernji.hr.

Indijsku konoplju uzgajao je u dvorištu svoje kuće u Bregima, na obroncima Učke, a uhićen je i kazneno prijavljen u listopadu 2014.

Pravomoćna presuda šokirala je Huanita i njegovu majku, ali i javnost koja je preko društvenih mreža apelirala na predsjednicu da pomiluje Luksetića.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.