Predrag Čović: Cilj je u ŽZH privući strane investicije

Predsjednik Vlade ŽZH u petak je održao sastanak sa zamjenicom ravnatelja Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini – FIPA Sanjom Bazina Crnokić.

U pratnji zamjenice sastanku je nazočila Jelena Filipović, a predsjednik Vlade Predrag Čović izrazio je prisutnima dobrodošlicu i istaknuo da je jedan od prioriteta Vlade jako gospodarstvo.

Naša Županija ima razvijen proizvodni sektor i cilj nam je privući strane investicije. Nismo daleko od Europske unije, imamo ljude koji znaju, najmoderniju tehnologiju i pogone i dijelimo ista stajališta, smatramo se već dijelom Europe, istaknuo je predsjednik Čović.

Također je naglasio da Vlada radi na pojednostavljenju administrativne procedure, kako bi se olakšalo investiranje na području županije.

Zamjenica ravnatelja Agencije za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini Sanja Bazina Crnokić zahvalila se predsjedniku Vlade na srdačnoj dobrodošlici i izrazila želju za unaprjeđenjem suradnje sa Županijom Zapadnohercegovačkom te ponudila pomoć u privlačenju novih investicija.

Ravnateljica Bazina Crnokić je istaknula da Agencija ima bazu projekata investicija koju žele ažurirati, kako bi mogli promovirati projekte i olakšati investiranje.

Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini – FIPA je državna institucija koja je osnovana od Vijeća ministara te ima za cilj svojim aktivnostima promovirati strana ulaganja u BiH i unaprijediti imidž BiH kao pogodne i sigurne lokacije za strana ulaganja.

Porasla prosječna plaća u svim djelatnostima u FBiH

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada ŽZH)

24 komentara

 • Svetog ti Petra,nemoj nam ti nista privlačiti!
  Jedino sto si do sad privukao su bijeda,losa placa,socijalni nemir i burnu jesen sa štrajkovima!
  Ajde ti lipo opet u “privatne poduzetnike”,tamo ko đoja nešto znaš!

 • Predsjedniče, gospodine Brigadiru HVO a, SVAKA ČAST. , Ne obaziri se samo drži svoj pravac i sigurnu ruku i razum kao i u Ratu…Tvoj Suborac

 • sta ces privuc nema ko radit u ovim postojecim firmama, natjerajte poduzetnike da dizu place, nema potrebe za novim firmama samo privlacite sljam

 • Zdena uživaj budi sretan i zadovoljan što si se odmakao od lopova u Širokom Brijegu koji su uništili stranku i grad.

 • Ko i megle opcina dala zemljiste po 1euro a oni radnicima placu ni 1000 km a dobit milione samo jedna obitelj u posusju od megla dobro zive i kupe kajmak a radnici nista

 • Zdenko je za ovoga bio Anštajn u svakom pogledu.
  U pitanju je lik koji samo zuji,šušljiče i lunja ko muha bez glave ne vodeći računa ni o čemu a Široki mu je na zadnjem mjestu.

 • Strani investitori ce doci i ulozit ako vide priliku za zaradu a prilika za zaradu je jeftina radna snaga a nje skoro da i nema jer svjet sve vise i vise postaje jedno veliko selo i radna snaga odlazi tamo ko je vise plati a ako BiH ude u EU onda ce cjena rada u BiH postati veca i stranom investitoru nece biti zanimljivo ulagati u BiH osim mozda u turizam a strane investitore zanima samo profit.Sjetimo se tvornica iz komunizma koje su propale i nestale a nebi me iznenadilo da jednog dana propadnu i ove novonastale jer je investitori nemaju milosti a nebi me iznenadio ni neki veliki generalni strajk u hercegovini

 • Sta ces ocekivat od ovog izmeta. Brata postavio u Ljubuskom za sefa policija stric mu udbas tako da udba vlada I Dan danas. Ovo je naj vece govno od HDZ.-a

 • Predraze, ljudino! Iz prve ruke znam da drzis svoju rijec. Vec si ucinio za nas puno (iako nije objavljeno javno).
  Hvala ti!
  A vidjet ce to uskoro i ovi ljudi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.