Prednosti omiljenog jela čokalde: Smanjuje tlak, povećava elastičnost vena i smanjuje rizik od udara

Tajna moćnog efekta čokolade zove se kakao, koji je odgovoran i za njen poseban okus. Puna zdravih sastojaka poput flavonoida i teobromina, zrna kakaovca pravi su uništavači potencijalnih bolesti.

Kakao ima gorak okus, ali uz dodatak mlijeka, šećera i maslaca, dobijemo ukusnu čokoladu. Najzdravija je ona u kojoj je 70 posto kakaa, no, zbog dosta šećera djeci je treba ograničiti na nekoliko kockica dnevno.

Studije pokazuju da čokolada smanjuje krvni tlak, povećava elastičnost vena i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Za to su zaslužni flavonoidi. Nova istraživanja pokazuju da oni nisu jedini sastojci koji pomažu zdravlju. Čokolada smiruje kašalj zahvaljujući teobrominu.

Ovaj njen sastojak smanjuje aktivnosti u dijelu mozga koji podražuje dišne organe i najveći dio probavnog sustava, prenosi Faktor.ba.

Buduće majke koje se tijekom trudnoće časte čokoladom bolje se nose s stresom, nego one koje nisu jele čokoladu. Istraživanja su pokazala i da su djeca trudnica koje su jele čokoladu, sretnija i češće se smiju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.