Predizborni radovi: Napokon počela sanacija istočnog ulaza u Široki Brijeg

U posljednjih mjesec dana u Širokom Brijegu se aktivno radi na sanaciji ulica i dotrajalog asfalta, a početkom kolovoza dovršena je izgradnja nogostupa u dijelu Ulice fra Didaka Buntića u naselju Lise.

Početkom ovog tjedna, nakon skoro desetogodišnje najave i obećanja te sada ‘malo pred izbore’, krenula je rekonstrukcija dijela Ulice fra Didaka Buntića, točnije na istočnom ulazu u Široki Brijeg koji je godinama bio ruglo, od nedavno i službeno, grada.

Radove izvodi tvrtka A3 d.o.o. Široki Brijeg, a više o ovom projektu za portal Jabuka.tv rekao je inženjer građevinarstva Oliver Stanić: ”Trenutno radimo nogostup u dužini od 450 metara, a suprotnom strane ulice bit će uskoro postavljena i javna rasvjeta. Cesta će sada biti šira za pola metra, a također pripremamo i teren za kanalizacijske cijevi koje bi početkom sljedeće godine trebale biti postavljene.”

Nakon završetka radova na kanalizacijskom sustavu na ovoj dionici, planirano je i postavljanje novog asfalta,” dodao je Stanić.

Nogostup će biti postavljen desnom strane iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu, a javna rasvjeta s lijeve strane. Također će se ukloniti i granje koje već godinama ugrožava sudionike u prometu ovom ulicom. Kompletna sanacija asfalta na ovoj dionici posljednji put je rađena davne 1968. godine, a do današnjeg dana sanirani su samo pojedini dijelovi.

Upravo zbog loše ceste i nepreglednih zavoja mnogi vozači su koristili Obilaznu cestu.

Dvoje mještana koji živi na ovom dijelu Ulice fra Didaka Buntića rekli su za portal Jabuka.tv kako ova ulica još od 1986. godine nosi naziv Fra Didaka Butnića, koja je ujedno glavna i najduža ulica u Širokom Brijegu, te da im je jako drago što se napokon krenulo s rekonstrukcijom ulaza u grad.

Rok za radove nije vremenski određen, a apeliramo vozače da koriste Obilaznu cestu za ulazak u grad jer se zbog radova na pojedinim dijelovima vozi jednom kolničkom trakom.

radovi_ulaz_siroki_brijeg_1

radovi_ulaz_siroki_brijeg_2

radovi_ulaz_siroki_brijeg_3

radovi_ulaz_siroki_brijeg_4

radovi_ulaz_siroki_brijeg_5

radovi_ulaz_siroki_brijeg_6

radovi_ulaz_siroki_brijeg_7

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

  • treba i ogradu obojit kraj zupanije i u centru grada i onu što su skripari meljali pod robnom. i kraj zupanije onaj parking asvaltirat i put prema oklajima popravit,još ima na puringaju, vaganu i trnu makadamski ulica što je sramota za 21.st. isto tako pola rasvjeta u središtu i ostatku grada neradi a 50% rasvjeta je zahrđalo što se da primjetit,isto tako bijele trake po putu uvijek moraju bit a kod nas ih nema i ove izborne plakate što prije očistit jer svagdi se lijepe ko ciganska mahaala a dalo bi se toga još puno napisat….

  • Nek se radi. Ali treba ovako raditi svaki dan.i.na izgradnji sebe.i na izgradnji okoliša.infrastrukture. grada.sela.polja.obitelji.ako trenutno vladajući to shvate. Ode im naredna sezona izbora u vjetar.ako ne budu nastavili raditi.konstantno.bit ce im fajrunt.

  • Ee ovo ce bit najljepsi dio grada kad se rijesi rasvjeta ,trotoar koji se vec poceo postavljati…. jos novi asfalt na ljeto jedva cekam

  • Samo još da se uradi kao što se ranije radilo, to bi nam još falilo. Kvaliteta radova prije je bile vrlo niska, a cijene vrlo visoke, kao i uvijek kad država financira nešto.

  • Nije baš da su radovi krenuli ovaj tjedan već prije 10-tak dana su krenuli s nastavkom radova od Duga Tehne prema izlazu iz grada

  • Zalosno da se radi samo pred izbore i uvijek rade HDZ firme A3 i slicne.Oni ne mogu nista da nije nepotizam po srijedi i namještanje poslova

  • Predlatem ovom portalu kap i komentatorima da se barem suzdrze od psovke i vrijedjanja.jer.nisu u skladu normama ponašanja.kao ni u skladu postojecim zakon.propisima.sve vise govori o vama nego o onima koje pokušavate vrijedjati ili necznam sro

  • E kad su sad nasli krpat i radit to je samo dokaz da ne treba za njih glasat. Samo nam mazu oci i prave budalama te sa nasim parama rade ove predizborne kampanje. Izadi narode na izbore i glasaj za one koji nisu nikada bili na vlasti i nadaj se da ne znaju krasti jer ovi sada sigurno znaju i hoce. Jer zasto da netko kome je obecan posao u EP ili HT odluci tko ce te pljackat sljedecih 4 godine.

  • Oće li opet kanalizacija ić cestom kao na trnu?? treba tražit da općina plati izmjenu amortizera na vozilima koja svaki dan prolaze trnom.. Onakav način rada kanalizacije nema nigdje.. il neznaju kako se radi ili se neko pravi lud!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.