Predizborni radovi: Napokon počela sanacija istočnog ulaza u Široki Brijeg

U posljednjih mjesec dana u Širokom Brijegu se aktivno radi na sanaciji ulica i dotrajalog asfalta, a početkom kolovoza dovršena je izgradnja nogostupa u dijelu Ulice fra Didaka Buntića u naselju Lise.

Početkom ovog tjedna, nakon skoro desetogodišnje najave i obećanja te sada ‘malo pred izbore’, krenula je rekonstrukcija dijela Ulice fra Didaka Buntića, točnije na istočnom ulazu u Široki Brijeg koji je godinama bio ruglo, od nedavno i službeno, grada.

Radove izvodi tvrtka A3 d.o.o. Široki Brijeg, a više o ovom projektu za portal Jabuka.tv rekao je inženjer građevinarstva Oliver Stanić: ”Trenutno radimo nogostup u dužini od 450 metara, a suprotnom strane ulice bit će uskoro postavljena i javna rasvjeta. Cesta će sada biti šira za pola metra, a također pripremamo i teren za kanalizacijske cijevi koje bi početkom sljedeće godine trebale biti postavljene.”

Nakon završetka radova na kanalizacijskom sustavu na ovoj dionici, planirano je i postavljanje novog asfalta,” dodao je Stanić.

Nogostup će biti postavljen desnom strane iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu, a javna rasvjeta s lijeve strane. Također će se ukloniti i granje koje već godinama ugrožava sudionike u prometu ovom ulicom. Kompletna sanacija asfalta na ovoj dionici posljednji put je rađena davne 1968. godine, a do današnjeg dana sanirani su samo pojedini dijelovi.

Upravo zbog loše ceste i nepreglednih zavoja mnogi vozači su koristili Obilaznu cestu.

Dvoje mještana koji živi na ovom dijelu Ulice fra Didaka Buntića rekli su za portal Jabuka.tv kako ova ulica još od 1986. godine nosi naziv Fra Didaka Butnića, koja je ujedno glavna i najduža ulica u Širokom Brijegu, te da im je jako drago što se napokon krenulo s rekonstrukcijom ulaza u grad.

Rok za radove nije vremenski određen, a apeliramo vozače da koriste Obilaznu cestu za ulazak u grad jer se zbog radova na pojedinim dijelovima vozi jednom kolničkom trakom.

radovi_ulaz_siroki_brijeg_1

radovi_ulaz_siroki_brijeg_2

radovi_ulaz_siroki_brijeg_3

radovi_ulaz_siroki_brijeg_4

radovi_ulaz_siroki_brijeg_5

radovi_ulaz_siroki_brijeg_6

radovi_ulaz_siroki_brijeg_7

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.