Predizborni i postizborni plakati

Danas popodne nam je na mail uredništva stigao jedan mail u kojem se anonimni čitatelj portala citluk.net(podaci poznati uredništvu portala) osvrće na ono što je u našoj općini ostalo poslje predizborne kampanje političara i političkih stranaka. Tema su predizborni plakati i njihovo neuklanjanje mjesec i pol dana nakon što su prošli izbori. Mail prenosimo u cijelosti:

„Što hoćeš da drugi prešute, prvo prešuti sam.” – kaže Seneca (ukucajte u google pa ćete vidjeti da je to bio jedan jako mudar gospodin). Čitam tako danas mudre misli ovog rimskog mislioca i filozofa, i nekom ih skroz čudnom logikom povezujem s našim stanjem u općini. A stanje k’o stanje, neki će reći da je u općini stanje odlično, neki će reći da nije, neke uopće nije briga. Mene je, eto, briga, i to neću prešutjeti. A nadam se da neće ni oni kojima je ovo upućeno.

Idem tako u petak u Međugorje, malo ću na Križevac. Vozim ja, vozim i ne vjerujem koliko puno ima neuklonjenih predizbornih plakata od prošlih općinskih izbora. Provozam se okolo po Međugorju, na sve strane “sendvič-plakati” na rasvjetnim stupovima, po prometnim znakovima, zidovima kojekakvih objekata. Provozam se poslje Križevca i po okolnim selima, kad tamo isti slučaj. Na sve strane plakati. Treba, doduše, biti fer i reći da je na potezu Bare – Blizanci uklonjena velika većina plakata. A možda ih tamo nije ni bilo. Zašto, (ne)zna se. Uglavnom, sve isplakatirano, kao da su jučer izbori bili.

Revoltiran totalnom pasivnošću političkih stranaka koje su lijepile svoje plakate po općini, počevši od Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, pa redom Hrvatske demokratske zajednice 1990, Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine i Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine, odlučih napisati ovo pismo. Ako i ne objavite, ja ću biti koliko – toliko mirniji jer nisam ostao pasivan na trenutno stanje. Na slikama u privitku možete vidjeti kakvo je stvarno stanje i koliko je predizbornih plakata neuklonjeno. Smatram da je krajnje bezobrazno i licemjerno prema svim ljudima koji žive u općini Čitluk ostavljati plakate po nekoliko mjeseci, ili godina da strše i vire sa svih strana, i čekati da ih vjetar ili kiša “uklone”.

Poštovani političari i vi koji mislite da ste to isto, nek vas bude sram i stid vaše političke nekulture! Naučite se jednom za uvijek da na izborima vaša stranka i vaš kandidat može i izgubiti! A kad se izgubi, onda se treba ponašati kao gubitnik. Čestitajte pobjedniku, i počistite smeće koje ste ostavili iza sebe po cijeloj općini i nadajte se boljem rezultatu u budućnosti. A ti, Hrvatska demokratska zajednice Bosne i Hercegovine, pobjednice općinskih izbora, i ti, gospodine Ivo Ino Jerkiću, pobjedniče izbora za načelnika, još se više sramite od gubitnika! Umjesto da bude primjer drugima, i da se drugi ugledaju na vas, vi iza sebe ostavite uvjerljivo najviše plakata koji prave od općine najobičnije ruglo i ništa po tom pitanju ne poduzimate.

Gospodine načelniče Ivo Ino Jerkiću, ako ste već dobili povjerenje od većine ljudi koji su izišli na izbore u ovoj općini, onda se trgnite malo i opravdajte to povjerenje! Ako nemate potrebu skidati plakate po općini, to nikako ne znači da ne možete kroz funkcije načelnika ukazati na problem tijelima koja su zadužena za to. Ekološku osvještenost nemojte promovirati samo kroz pročistač otpadnih voda i kanalizacije u Potpolju, već se osvrnite i na druge ekološke aspekte naše općine.

Podsjećanja radi, upravo sam na ovom portalu u predizborno vrijeme pročitao vaše otvoreno pismo protukandidatu za načelnika, gdje ste s ponosom istaknuli kako je komunalna općinska inspekcija izdala nalog javnom poduzeću “Broćanac” d.o.o. Čitluk da ukloni sve plakate koji su se u vrijeme predizborne kampanje nalazili na zato nepredviđenim mjestima. Gdje je sad ta inspekcija, taj nalog i to javno poduzeće? Ako su za to plaćeni svi, pa na kraju i Vi, zašto se onda stvari ne pokrenu?

I, dovraga, uklonite plakate!

 

(www.citluk.net)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.