“Praznik”: U Sarajevu uhićene 22 osobe

Na području Županije Sarajevo pripadnici MUP-a ŽS i SIPA-e danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhitili 22 osobe osumnjičene za više kaznenih djela, prenosi N1.

Provodeći akciju kodnoga naziva “Praznik”, policijski službenici Uprave policije MUP Županije Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Županijskoga suda u Sarajevu, a pod nadzorom Županijskoga tužiteljstva Županije Sarajevo, na području Županije Sarajevo izvršili su pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom lišene su slobode 22 osobe osumnjičene da su u proteklom razdoblju počinile više kaznenih djela “Organiziranoga kriminala”, a u vezi sa kaznenim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i kaznenim djelom “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenoga oružja, streljiva, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih osoba za kojima se traga.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.