Pravo ljeto trajat će do vikenda, nakon toga veliki obrat?

Jaka promjena vremena koja je zahvatila veći dio Hrvatske u nedjelju donijela je kišu većini predjela osim Dalmaciji. No bez obzira na izostanak kiše, bura je donijela umjereno osvježenje pa najviše dnevne temperature u dijelu Zagore nisu prelazile 25°C, a uz obalu su bile oko 29 ili 30°C.

Tijekom utorka prevladavat će vedro. U noći će puhati slaba, samo podno Biokova umjerena bura. Danju će bura prestati i okrenuti na slab do umjeren zapadnjak koji na moru popodne može imati pojačane udare. Jutro će biti svježije s minimalnim temperaturama od 11 do 15°C u Zagori, te od 18 do 22°C uz obalu i na otocima. Danju vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama oko 30°C.

Anticiklona nad našim dijelom Europe u srijedu će osigurati još jedan pravi ljetni dan. Noću će puhati jedva zamjetna bura, danju će zapuhati slab maestral koji će samo ponegdje popodne biti umjeren. Jutro će biti svježe, osobito u Zagori s temperaturom i ispod 15°C. Danju zatopljenje pa će najviše dnevne temperature biti oko vrućih 32°C.

Još jedan pravi ljetni dan bit će četvrtak. Cijelog će dana prevladavati vedro. Noću će biti tiho ili uz slab burin. Danju će zapuhati slab maestral koji će samo ponegdje popodne biti umjeren. Jutarnje temperature u Zagori oko 16°C, uz obalu oko 22°C. Danju do vrućih 33°C.

U petak će veći dio dana biti pretežno sunčan. Noću će puhati slab burin, no danju će izostati maestral što će biti prvi znak promjene vremena. Popodne će zapuhati slabo jugo koje će navečer biti u jačanju. Tijekom večeri umjeren porast naoblake, a u noći na subotu povremeno će biti kiše, pljuskova, ponegdje i jačih grmljavinskih nestabilnosti. Danju će biti vruće s temperaturama do 33°C.

Tijekom subote veća količina vlažnog i hladnije zraka sa sjeverozapada Europe “potonut” će do Jadrana. Zbog toga će subota biti vrlo promjenjiva s izmjena i sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, a moguće su lokalno i izraženije grmljavinske nestabilnosti. Jugo će postupno prestati tijekom dana, a prema današnjim prognostičkim materijalima, navečer je moguća bura. Osjetno će zahladiti pa će temperature zraka biti i desetak stupnjeva niže u odnosu na petak.

Promjenjivo će se zadržati tijekom nedjelje. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, a povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. (dalmacijanews.com)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.