Pravni fakultet Mostar: Raspisan natječaj za upis na doktorski studij

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za upis četvrte generacije studenata poslijediplomskog doktorskog studija iz pravnih znanosti.

Završetkom studija stječe se akademski stupanj doktor znanosti (dr. sc.), ekvivalent Ph.D., što je vrh vertikale i kruna akademskog obrazovanja, priopćeno je s mostarskog Pravnog fakulteta.

”Cilj studija je priprema pravnih stručnjaka za primjenu prava Europske unije u Bosni i Hercegovini, povećanje razine kvalitete znanstveno-istraživačkog rada u polju pravnih znanosti te osposobljavanje za uspješno pravničko napredovanje u javnom i privatnom sektoru. Time će se ostvariti tri temeljna cilja misije Sveučilišta u Mostaru: obrazovanje, znanstveno-istraživački rad i razvitak zajednice. Jer, znanje je kapital koji nas cijeli život treba pratiti”, poručila je dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić.

Poslijediplomski doktorski studij traje šest semestara, a izvodi se na smjerovima: kazneno pravni, povijesno pravni, ustavno pravni, međunarodno pravni, građansko pravni i radno upravni.

Natječaj je otvoren 15 dana od dana objavljivanja (12.3.2016.) u dnevnom tisku i na web stranicama Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Upis četvrte generacije pristupnika poslijediplomskog doktorskog studija iz pravnih znanosti organizirat će se samo pod uvjetom da se za upis prijavi dovoljan broj kandidata, o čemu će odluku donijeti Znanstveno-nastavno vijeće Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Više informacija o javnom natječaju za upis na poslijediplomski doktorski studij može se pronaći na web stranici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.