Prateći četvrtfinale u Katru preminuo najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u

Jedan od najpoznatijih američkih nogometnih novinara, Grant Wahl (48), preminuo je u petak u Katru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva.

Wahl je umro dok je pratio utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske. Uzrok smrti nije poznat.

Cijela američka nogometna obitelj je slomljena zbog saznanja da smo izgubili Granta Wahla, stoji u priopćenju saveza.

Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i utjecaju na našu igru u Sjedinjenim Državama. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastavit će živjeti, stoji u priopćenju, prenosi dpa.

Ranije tijekom turnira, Wahla su katarske vlasti prozvale jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Istospolne veze su ilegalne u Kataru.

Wahl je postao prvo nogometno pero Sports Illustrateda 2000. godine i vjerojatno najpoznatiji nogometni novinar u SAD-u. Napustio je Sports Illustrated 2020., ali je nastavio pratiti nogomet.

Jedna od njegovih posljednjih objava bila je o smrti radnika migranata u Katru tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)