Praljak još uvijek živ, nastavak presude u 14.15 sati

Reporter Tomislav Krasnec javio je da je iz Haškoga suda potvrđeno da se izricanje presude haškoj šestorci nastavlja u 14.15 sati.

Kako je javio ovaj reporter Večernjega lista, Praljak je još uvijek živ, ali iz Suda ne žele potvrditi gdje je. Prema pisanju medija, Slobodan Praljak u teškom je stanju, ali s izricanjem presude nastavilo se u 14.15 sati. Međutim, Haški sud ne emitira izricanje presude uživo.

Podsjetimo, nakon što je Slobodanu Praljku, bivšem zapovjedniku Glavnoga stožera HVO-a, potvrđena kazna od 20 godina zatvora, Praljak je na nogama rekao da odbacuje presudu te je popio nešto iz male epruvete.

“Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu!”, rekao je Praljak prije nego što je popio tekućinu.

“Praljak je popio otrov”, kazala je njegova braniteljica.

Suđenje u Haagu uskoro je prekinuto. Na zgradu Haškoga suda sletio je ambulantni helikopter, a navodno je obavljena i reanimacija generala Slobodana Praljka. Prema posljednjim informacijama, Praljak je vozilom hitne pomoći odvezen iz Suda, a njegovo stanje još uvijek je teško.

Komentari i reakcije na tijek suđenja su poražavajući.

“Ovo je tuga i kraj Europe”, govore pratitelji suđenja.

“U ovom trenutku molimo Boga za generala Praljka”, neki su od komentara.

“Haški sud služi falsificiranju povijesti. Agresor se pokazuje žrtvom, a žrtva agresorom. Haški sud ovime je pokazao da je sam sud udružena zločinačka organizacija”, rekao je Zlatan Mijo Jelić.

“Unošenje otrova je propust zbog kojega Haški sud treba suditi!”, rekao je Miljenko Lugonja, ravnatelj Ratne bolnice u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Katastrofa tko je kriv za masakr u Doljanima tko je osuden za ubijanje i silovanje ubijanje i skacenje muske djece i civila u Doljanima koji su počinili muslimani

  • Politika hrvata u RH-koj i BiH-ni,hrv.političari,prestavnici u vlasti su glavni krivci za ovakvu presudu…Politika se bavila lopovlukom,a ova šestorka je zanemarena i položaj hrvata,branitelja.časnika u BiH-ni…Glavni krivci su sada glani komentatori ove presude,to su političari,,izdajnici,,….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.