Poznato koliko su klubovi iz BiH zaradili igrajući europske utakmice

Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar okončali su svoju evropsku avanturu ove sezone. Širokobriježani su zaustavljeni od slovenskih Domžala u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu iako su u 180 minuta bili neporaženi.

Sarajevski klubovi su nakon prolaza prvog kola gdje su bili nositelji, zaustavljeni u drugom od znatno kvalitetnijih protivnika, ciparskog Apollona, odnosno talijanske Atalante.

Jedini bh. predstavnik u Europi je tako ostao mostarski Zrinjski, koji se plasirao u 3. kolo kvalifikacija za Europsku ligu. Osim što su izborili plasman u treće kolo, Mostarci su od UEFA-a zaradili pravo bogatstvo za bh prilike, navodi Scsport.ba.

Naime, Plemići su svoj europski put počeli u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, ali su zaustavljeni nakon dvije utakmice sa Spartakom iz Trnave (0:1, 1:1). Za utjehu, Mostarci su utržili 280.000 eura, koliko im pripada od UEFA-e za sudjelovanje u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zrinjski europski put nastavlja na Pecari

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, zahvaljujući novom UEFA-inom sustavu natjecanja, Plemići su zaigrali u 2. kolu kvalifikacija za Europsku lige. Tamo je Zrinjski odmah za sudjelovanje zaradio dodatnih 260.000 eura, a zahvaljujući prolasku protiv malteškog prvaka Vallette (1:1, 1:2), utržio je i dodatnih 280.000 eura, koliko pripada putniku u 3. kolo kvalifikacija za Europske ligu, prenosi Scsport.

Zrinjski je prema tome do sada sudjelovanjem u europskim utakmicama od UEFA-e zaradio čak 820.000 eura, ili blizu 1,6 milijuna maraka. U slučaju da naprave podvig u 3. kolu i eliminiraju bugarski Ludogorets, Zrinjski bi zaradio dodatnih 300.000 eura.

Široki Brijeg je sudjelovanjem u Europi zaradio 260.000 eura, dok su Sarajevo i Željezničar za igranje u dva kola kvalifikacija za Europske lige utržili ukupno 520.000 eura.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.