Poznato koliko će dozvola dobiti tvrtke iz BiH za rad u Njemačkoj

Vanjskotrgovinska komora BiH raspisala je javni natječaj za dodjelu detašmana, odnosno dozvola poduzećima iz BiH za izvođenje radova u Njemačkoj u 2022./2023., a najviše dozvola dobit će građevinske tvrtke.

U natječaju se navodi da će poduzećima iz BiH biti dodijeljene 2.000 dozvola za radove, a po općoj podjeli na kontingente i potkontingente.

Ukupan kontingent od 2.000 dozvola mjesečno se raspodjeljuje po djelatnostima prema njemačkoj nomenklaturi na sljedeći način: 790 dozvola/mjesečno za oblast građevinarstva, 470 dozvola za oblast izolaterstva, 740 dozvola za oblast ostalih djelatnosti (montažerstvo, rudarstvo i druge djelatnosti, u skladu s Međudržavnim sporazumom), navodi se u objavi Vanjskotrgovinske komore BiH.

FBiH bit će dodijeljeno 1.059 dozvola, RS-u 529 dozvola, dok se 412 dozvola odnosi na posebni kontingent. Kvota od 412 dozvola/mjesečno raspodjeljuje se u omjeru 2/3 za poduzeća iz FBiH i 1/3 za poduzeća iz RS-a, a koja imaju većinski kapital pravnih i fizičkih osoba iz Republike Slovenije, a u nedostatku takvih poduzeća i ostala poduzeća iz BiH, navodi se u javnom pozivu VTK BiH.

Pooštrava se kriza s nedostatkom radne snage

U Njemačkoj se diže minimalna plaća, evo kolika je sada

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

2 komentara

  • Kad BH tvrtka dobije posao u Njemačkoj.:
    Većinom poslove vrše BH gradjani na terenu. To su uvjeti životinjkih denzija. Obično se izmajmi neki stan pa po 4-5 ljudi u jednu sobu nabiju, jer se ne prijavljuju kad su na kratkom boravku(na terenu) tim ljudima se sve izodbija i plate ih po BH cijenama. Naše “gazde” u njemačkoj su gori od naših domaćih robovlasnika. Ako se misliš radit u njemačkoj, traži njemačku tvrtku!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.