Poznato gdje će Lidl otvoriti prvu poslovnicu u BiH

Već nekoliko godina govori se o dolasku njemačke kompanije Lidl u BiH.

Ta priča se ove godine počela ostvarivati, nakon što je izaslanstvo Lidla odlučilo da će za početak otvoriti markete u tri grada u Bosni i Hercegovini.

Kada su u pitanju Živinice, nedavno je gradonačelnik Samir Kamenjaković, za medije potvrdio da će u ovom gradu biti otvorena dva Lidla i to jedan uz magistralnu cestu, a drugi u središtu.

TuzlaInfo saznaje da bi Lidl koji treba biti otvoren u središtu, trebao biti lociran na kompleksu Tvornice namještaja Konjuh.

Regulacijskim planom Grada Živinice, na mjestu gdje je kompleks Tvornice namještaja Konjuh, gradit će se stambeno-poslovni kompleks. Taj lokalitet pogodan je i odgovara kriterijima kompanije Lidl jer posjeduje preko 10 duluma prostora što je jedan od uvjeta da bi Lidl određenu lokaciju uzeo u razmatranje, rekao je Kamenjaković.

Također, jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt je i da taj grad ima minimalno 30.000 stanovnika, a i važno je da je njegova geografska pozicija takva, da je povezan s većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja.

Osim Živinica, Lidl bi u skorijem razdoblju trebao otvoriti objekte i u drugim dijelovima BiH, ali za sada nisu poznate ni točne lokacije, ali ni termin otvaranja.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.