Poznati svjetski slatkiš inspiriran Gospom

Rijetki su oni koji nisu čuli i, vjerujemo, kušali popularnu čokoladnu poslasticu s lješnjacima Ferrero Rocher, ali malo je onih koji znaju i odakle potječe njezino ime…

Unutar zlatne folije nalazi se Ferrero Rocher pralina – višeslojna poslastica koja izgleda kao nekakva magija koja dolazi ravno iz tvornice čokolade Willyja Wonke: pojedinačni pečeni lješnjak, nalazi se u oblatnoj ljusci napunjenoj čokoladom od lješnjaka, koja je i sama prekrivena čokoladom i posuta sjeckanim lješnjacima.

No, kako piše na Aleteia.org, ove magične čokoladice, međutim, nisu bile inspirirane knjigom za djecu Roalda Dahla, nego Djevicom Marijom.

Naime, kada je talijanski čokolatijer Michele Ferrero predstavio ovu poslasticu 1982., vjeruje se da ju je nazvao Rocher po stjenovitoj spilji zvanoj Rocher de Massabielle, koja predstavlja mjesto na kojemu se Gospa ukazala Sv. Bernardici u francuskom Lurdu.

Čokoladna površina prekrivena lješnjacima ima više nego sličnosti sa stijenom u Lurdu –  mjestu koje je imalo posebno značenje za Ferrera, koji je preminuo na Valentinovo 2015. u 89 godini, prenosi Nedjelja.ba.

Ferrero Roscher je omiljena slastica mnogima

Kao pobožan katolik, Ferrero je bio poznat po svom izrazitom štovanju Gospe. Na proslavi 50. obljetnice osnivanja njegove tvrtke poručio je:

Uspjeh Ferrera dugujemo Gospi Lurdskoj, bez nje možemo malo učiniti.

Kao treći najveći proizvođač čokolade u svijetu, uistinu joj ima zašto biti zahvalan. Poslastice Ferrero Rochera, među kojima su Nutella, Kinder linija i Tic Tac, ostvaruju godišnju dobit veću od 10 milijardi eura…

Za Ferrera se govori kako je godišnje hodočastio u Lurd, te je vodio svog glavnog menadžera. Za svoje zaposlenike organizirao je i posjet svetištu, te je kip Djevice Marije postavljen u 14 proizvodnih pogona njegove tvrtke diljem svijeta.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Svi mi sve dugujemo Bogu i Gospi!!! Samo nažalošt to sve više zaboravljamo i udaljavamo se od vjere i načela vjere. Dobro nam je kakvi smo

  • Pa kako to vi slavite Gospu a u isto vrijeme volite ustaše koji su nacistima pomogli istrijebiti izraelce sa ovih prostora? Čemu takvo licemjerje pjevati o Majci Božijoj Izraelki a voljeti vatreno one koji su ubijali Izraelce ?? Javite se licemjeri.

  • Vidi ustaški isprdak glumi Izraelca a da može zbriso bi Izrael sa lica zemlje kao što je HEROJ DOMOLJUB PATRIOTA drug J B Tito zbrisao, pomeo, zgazio sluge bolesne faši naci ideologije 1945. Godine. Ali im je dao papra. Bravo Tito ! A izdajnik govnar Ante kao najveći kukavički šupčina pobjegao kao najveći papčina. Umjesto da je kao pravi čovjek ostao i položio račune za sva svoja životinjska nedjela, zločine itd. Nego je još i četnike puštao da sa njima pobjegnu u Austriju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.