BiH: Poznati sudski vještak uzgajao marihuanu

Poznati i u Gradišci priznati geometar Predrag Slijepčević (50) uhićen je zbog sumnje da je dilao drogu i neovlašteno krio veću količinu naoružanja i streljiva.

Tijekom pretresa njegova stana i drugih prostorija u Ulici Miloša Crnjanskoga u Gradišci policija je, između ostaloga, otkrila i laboratorij za proizvodnju droge. Tom prilikom zaplijenjene su četiri puške: automatska M-72, poluautomatska PAP i dva lovačka karabina, kao i deset ručnih bombi i više od 850 komada metaka, piše Dnevni list.

U stanu su pronađene i UV lampe, 16 posuda s nasadima marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje i više mobilnih telefona. To su rezultati akcije “Balkan Trigger II”, koju su u petak proveli pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška.

Inače, Slijepčević je vrsni sudski vještak geometar koji ima privatni ured u Gradišci.

Načelnik Policijske uprave Gradiška, Miloš Brkić istaknuo je da je ovo rezultat višemjesečne istrage, vođene pod nadzorom Okružnoga javnog tužiteljstva Banja Luka i usmjerene na sprječavanje nelegalne proizvodnje i prometa droge.

– Osumnjičeni P. S. je ispitan, a tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je uzgajao drogu koju je zatim namjeravao distribuirati korisnicima na području Gradiške. O svim činjenicama upoznat je dežurni okružni javni tužitelj Okružnoga javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se osoba nakon ispitivanja pusti na slobodu i da se nastavi s poduzimanjem potrebnih mjera i radnji s ciljem dokumentiranja počinjenih kaznenih djela, navode iz policije.

Posljednjih godina policija je na području RS-a otkrila veći broj slučajeva kućnoga uzgoja marihuane s improviziranim laboratorijima. Posljednji takav slučaj zabilježen je u utorak, kada je prijedorska policija u stanu Saše Pejića pronašla devet posuda sa 63 zasađene stabljike marihuane, kao i tri UV lampe s instalacijama. U siječnju je zabilježen sličan slučaj na području Kozarske Dubice, gdje je policija u kući P. P. pronašla mini laboratorij za uzgoj marihuane.

(www.jabuka.tv) 
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.