Poznati datumi promijenjenih kvalifikacija za LP i EL

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) objavio je i kako će EURO, koji je zbog pandemije koronavirusa odgođen za godinu dana, održati u istih 12 gradova kako je bilo i predviđeno, a određeni su i datumi pretkola eurokupova za sljedeću sezonu.

Kvalifikacije za Ligu prvaka počet će 8. kolovoza, prvo pretkolo na programu je 18. i 19. kolovoza, drugo pretkolo 25. i 26. kolovoza, treće pretkolo 15. i 16. rujna. U ovom dijelu kvalifikacija igrat će se samo jedna utakmica, a domaćin susreta bit će određen ždrijebom. Posljednje četvrto pretkolo igrat će se na dvije utakmice, prve će biti na programu 22. i 23. rujna, a druge 29. i 30. rujna.

Natjecanje po skupinama u Ligi prvaka za sezonu 2020./21. počet će 20. listopada.

Kvalifikacije za Europsku ligu počet će 20. kolovoza, prvo pretkolo na programu je 27. kolovoza, drugo pretkolo 17. rujna, treće pretkolo 24. rujna, a posljednje četvrto pretkolo 1. listopada. Natjecanje po skupinama Europske lige počinje 22. listopada.

Određeni su i novi datumi dodatnih kvalifikacija za EURO, tako će se polufinala igrati 8. listopada, a finala 12. studenoga. Hrvatska će na EURU igrati u skupini D protiv Engleske, Češke i pobjednika dodatnih kvalifikacija u kojima će igrati Škotska – Izrael i Norveška – Srbija.

Liga nacija bi trebala početi početkom rujna, prvo kolo na rasporedu je od 3. do 5. rujna, a drugo od 6. do 8. rujna. Slijede po dva kola u listopadu (10. i 11. te 13. i 14. listopada) i studenome (14. i 15. te 17. i 18. studenoga).

UEFA potvrdila: Završnica Lige prvaka u kolovozu u Lisabonu

(Hina)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.