Poznata američka glumica puštena iz zatvora

Američka glumica Lori Loughlin puštena je iz zatvora nakon dvomjesečne kazne zbog sudjelovanja u prijevari kojom su se osiguravala mjesta na prestižnim sveučilištima privilegiranoj djeci, objavile su američke vlasti.

56-godišnja glumica, poznata po ulozi tete Becky u hit seriji Puna kuća iz osamdesetih i devedesetih godina, počela je služiti kaznu 30. listopada u saveznom zatvoru u Dublinu, gradiću u blizini San Francisca.

Glumica Felicity Huffman iz Očajnih kućanica također je bila u tom zatvoru zbog iste prijevare, a puštena je na slobodu u listopadu 2019. nakon što je odslužila 11 dana od 2 tjedna određene kazne.

Loughlin i njezin suprug, dizajner Mossimo Giannulli, bili su među 50 ljudi osuđenih za tu prijevaru, prenosi agencija France Presse.

Par je priznao da je platio 500.000 dolara kako bi njihove dvije kćeri bile primljene na sveučilište Južne Kalifornije kao članice veslačkog tima, iako se nikad nisu bavile veslanjem.

Tužitelji su 57-godišnjeg Giannullija opisali kao aktivnijeg u toj prijevari od svoje supruge. On je dobio pet mjeseci zatvora, kaznu od 250.000 dolara te mora 250 sati raditi za javno dobro.

Svoju je kaznu počeo izvršavati 19. studenoga u zatvoru Lompoc blizu Santa Barbare u Kaliforniji.

Ključni čovjek u prijevari bio je William Rick Singer za kojeg vlasti smatraju da je platio 25 milijuna dolara trenerima i zaposlenicima sveučilišta. Njegova presuda se očekuje iduće godine.

(Hina)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.