Bitcoin ruši rekorde

Bitcoin je nastavio trend rasta pa je premašio nevjerojatnu rekordnu vrijednost od čak 28.000 dolara.

U srijedu je jedan bitcoin vrijedan 28.400 američkih dolara.

Digitalna valuta je vrijedila više od 20.000 dolara prije nepuna dva tjedna, a sada je bliža nego ikad prije iznosu od 30.000 dolara.

Izuzetan rast vrijednosti bitcoina rezultat je investiranja u ovu i druge kriptovalute tijekom pandemije koronavirusa, a očekivanja su da će se ovaj trend nastaviti i u 2021. godini. Činjenica da američki dolar ozbiljno slabi čini bitcoin izuzetno atraktivnom valutom.

Trenutna tržišna kapitalizacija bitcoina iznosi oko 500 milijardi dolara. Podsjetimo da istraživači kriptovaluta smatraju da bi tržišna kapitalizacija bitcoina mogla dostići bilijun dolara tijekom 2021. godine ukoliko investitori ozbiljno shvate ovaj novac.

Stručnjaci smatraju da su pred bitcoinom njegovi najbolji dani, ali uvijek mora postojati oprez zbog novih nestabilnosti.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Aaa, konacno da se pojavilo nesto sta zulja ove sto imaju stamparije i nosace aviona iza ledja. To je bitcoin ili BTC skraceno. Mada ga ne vole i kazu da je to balon. Ako je bitcoin balon sta je onda američki dolar? Balon kao Jupiter. Ili hrpa necega sto je papir sa slikicima nekih cika predsednika koji kao mnogo znace?
    E pa stvari sto je ovako. Svetske valute, a to je dolar, su bazirane na sili a ne na stvarnoj vrednosti. To je danas tako i svet funkcionise na batini a ne na nekom odnosu valuta. Kad zafali parica stamparije dolara rade besumucno da nadoknade kvazi nestasicu. I dokle tako? Dok se ne pojavi bitcoin (ili nesto trece) kojeg nije tako lako manipulisati i pretnjom nametnuti. Citajte kad imate vremena o bitconu na bitcoinkupovinaprodaja, svasta cete nauciti i saznati ili se informisati. Saznacete da BTC ili bitcoin ne moze da se stampa. I bitcoin ne podleze inflaciji. Ne moze neko narediti pa da se nastampa koliko treba. Jednostavno, to ne mere. Ima ga toliko koliko ga ima, oko 10-tak miliona jedinica u prometu. Uh! A znate koliko onih vrednih dolarcica ima u prometu? Koliko desetina hiljada milijardi i iza njih stoje tenkovi i nosaci aviona. Samo dokle? Sta kada bude i tudjih nosaca aviona i kada i druge pozele deo tog kolaca? Ili, sta ako oni koji fanaticno cuvaju dolar pozele da ga promene u bitcoin i da cuvaju bitcoin a ne dolar? Jer bitcoin preti da poleti u nebo. Sada mu je vrednost oko $30.000 a za nekoliko dana, nedelja, meseci moze biti i $1.000.000 USA. Kakav mamac za one koji cuvaju inflatorne i rizicne dolarcice. U stvari, deluje da prava bitka tek zapocinje. Mozete biti posmatrac ili ucesnik. ZAvisi koliko vma je dubok dzep ili koliko volite da reskirate.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.