Poznat početak isplate uvećanih mirovina, ovo je iznos minimalne

Mirovine za mjesec travanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u četvrtak, 5. svibnja 2022.

Odlukom Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO o redovitom usklađivanju, mirovine za travanj uvećane su za 7,3 posto, te prema navedenom, minimalna mirovina iznosi 410,08 KM, zajamčena 513,87, dok najviša mirovina ostaje 2.174,48 KM.

Prosječna samostalna mirovina za travanj iznosi 526,47 KM.

Mirovinu za mjesec primiti će ukupno 426.469 korisnika.

Pored uvećanih travanjskih mirovina, korisnici će primiti i razliku između isplaćene i uvećane mirovine za prva tri mjeseca ove godine.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj s uračunatom razlikom za prva tri mjeseca, i ostalim troškovima, iznose oko 245 milijuna maraka, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO.

(www.jabuka.tv)7 komentara

  • Ni sa povećanjem mirovine na 400 KM umirovljenici nemanu ni za osnovnu i sjromnu hranu a di su režije, lijekovi itd.
    A vi imate dvadeset i više takvih mirovina kao plaću i besplatno puno toga, a donosite ovakvu odluku da 70% umirovljenika mora živjeti od 400 KM pod stare dane.
    Kako ne izmjerite mirovine po sebi i svojoj plaći. Žalosno.

  • Trebali bi od novalica pa do zadnjeg vijecnika po kratkom postupku presudit im da namire milione koje su pokrali pa bi radnici penzioneri imali njihov prihod a njih i sinove koje su korupcijom postavili na mjesta kao bolnice doktori policajci idr da idu cuvat ovce bili bi korisniji nego sto nepismeni nas ubijaju a beru plate ogromne amira

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.